Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chlapček zarmútil celý svet: VIDEO Na vlakovej stanici márne budí svoju mŕtvu mamu (†23)

Chlapček prišiel o mamu
Chlapček prišiel o mamu (Zdroj: Twitter/Ravi Nair)

MUZAFFARPUR – Svet obletelo srdcelomné video z Indie, ktoré zachytáva chlapčeka, ako sa usiluje zobudiť svoju mŕtvu mamu. Pod smrť mladej ženy sa podľa jej najbližších podpísalo vyčerpanie, hlad a dehydratácia. Tamojšie úrady však tvrdia niečo iné.

Správu o tragickej smrti 23-ročnej ženy priniesol portál NDTV. K nešťastiu došlo na vlakovej stanici v indickom meste Muzaffarpur.

Čítajte aj: Beštiálna vražda: VIDEO Mladík na svoju ženu a matku bábätka vypustil zmiju, potom ju dorazil kobrou

Krátko po smrti ženy sa na internete objavilo video, ktoré sa okamžite stalo virálnym. Zachytáva jej dvojročného syna, ako sa ju pokúša prebudiť tým, že ju ťahá za šaty.

Išlo o migrantku, ktorá sa s dieťaťom usilovala vrátiť domov. Indická vláda totiž v úvode mesiaca z dôvodu pandémie koronavírusu spustila špeciálne vlaky pre migrantov, aby sa mohli vrátiť do svojich domov. Zosnulá Indka cestovala v jednom z nich so svojím synom, sestrou a jej rodinou.

Tamojšie médiá, ktoré sa odvolávajú na slová ženinej rodiny, uvádzajú, že mladá matka sa necítila dobre už v čase nástupu do vlaku. Keď o dva dni neskôr skolabovala, rodina s jej telom vystúpila na stanici Muzaffarpur v indickom štáte Bihár. Podľa tvrdení najbližších ju vyčerpala dlhá cesta, navyše trpela smädom a hladom. Indická polícia však príčinu smrti pripisuje podlomenému zdraviu.

V krajine nejde o prvý takýto prípad. Podobné incidenty začali pribúdať po tom, ako špeciálne vlaky pre migrantov naberajú obrovské meškania, pričom sa v nich nedodržiavajú hygienické štandardy. Cestujúci v nich nemajú ani prístup k jedlu a vode. Indické železnice to ale popierajú.

Viac o téme: VlakIndiaSmrťMigranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu