Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Šialenstvo v Taliansku: Ľudia zaplavili pláže aj bary, tučné pokuty za toto správanie

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

RÍM - Prvý víkend po konci obmedzujúcich opatrení zaplnili Taliani pláže v prázdninových letoviskách aj mestské parky. Večer sa zas vo veľkom schádzali v baroch a reštauráciách. Úrady sa sťažujú na porušovanie pravidiel proti šíreniu nákazy a polícia rozdávala tučné pokuty. Informovala dnes agentúra APA.

Mladí ľudia sa schádzali v centrách miest pred krčmami a barmi, ktoré mohli v pondelok po dvoch mesiacoch nútenej uzávery opäť otvoriť. Väčšinou na sebe nemali rúška a nedodržiavali ani pravidlo nutného rozostupu. V Ríme boli v akcii tisíce policajtov, ktorí kontrolovali najmä štvrte, kam miestni obyvatelia zvyčajne vyrážajú za zábavou. 

FOTO Šialenstvo v Taliansku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Andrew Medichini)

Po tom, čo sa v centre začali nadmerne zhlukovať ľudia, nariadil starosta koronavírusom značne zasiahnutého severotalianskeho mesta Brescia, aby tamojšie podniky zavreli už o 21:30 hod. Podobné opatrenie zaviedla aj stredotalianska Perugia. Starosta Verony Federico Sboarina rozhodol, že alkohol budú môcť ľudia konzumovať až do 2. júna len pri stoloch. Miestnej mládeži vytkol, že po sebe zanecháva neporiadok v podobe prázdnych fliaš, plastov a iného odpadu. 

FOTO Šialenstvo v Taliansku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Marco Alpozzi/LaPresse)

Guvernér Lombardie Attillio Fontana pohrozil znovuzavedením obmedzenia pohybu, ak nebudú občania dodržiavať preventívne opatrenia proti šíreniu nákazy. Podľa neho nie je možné riskovať opätovný nárast prípadov infekcie a tým znehodnotiť obete na životoch v uplynulých mesiacoch. Ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová správanie mladých kritizovala. "Po tak dlhom čase doma prekračujú hranice, ktoré doteraz dodržiavali. Dúfam, že prevládne rozum, pretože teraz musíme byť obzvlášť obozretní," vyhlásila. 

FOTO Šialenstvo v Taliansku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Andrew Medichini)

Denná bilancia obetí koronavírusu sa v Taliansku v sobotu v porovnaní s predošlým dňom znížila. Počas 24 hodín zomrelo na COVID-19 119 ľudí, v piatok to bolo 130. Celkový počet obetí od začiatku pandémie v Taliansku vzrástol na takmer 33-tisíc. Chorých na COVID-19 je tam momentálne takmer 58-tisíc.

Viac o téme: BarPlážKoronavírusCOVID-19Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu