Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Ošetrovateľa (†32) našli po nočnej smene mŕtveho: Z jeho posledných správ mrazí

William C. Zobraziť galériu (2)
William C. (Zdroj: FB/Ron Coddington)

WEST PALM BEACH - Mladého ošetrovateľa, ktorý sa dobrovoľne staral o pacientov s ochorením covid-19, našli mŕtveho. Jeho rodina tvrdí, že ťažko znášal sociálnu izoláciu a utrpenie infikovaných ho silno traumatizovalo.

Rodina 32-ročného Williama Coddingtona z južnej Floridy sa snaží zistiť, prečo si vzal život. Jeho najbližší priznali, že o neho mali veľký strach. Ošetrovateľ totiž nielenže ťažko znášal sociálnu izoláciu, silno ho traumatizovalo aj utrpenie pacientov s covidom-19. Spomenuli tiež, že v minulosti mal problémy s drogovou závislosťou. Oprávnene sa preto obávajú, či znova nepodľahol drogám, či sa nepredávkoval.

Odporúčame: Sestrička čoskoro porodí, kvôli KORONAVÍRUSU nemôže odísť na materskú: Šokujúce FOTO!

Williamovo telo objavila jeho matka Carolyn Coddingtonová po tom, ako vystopovala jeho polohu vďaka aplikácii v telefóne. Bol v aute na hotelovom parkovisku neďaleko nemocnice vo floridskom West Palm Beach, v ktorej pracoval.

William Coddington
Zobraziť galériu (2)
William Coddington  (Zdroj: FB/Ron Coddington)

Dosiaľ všetko naznačuje tomu, že sa predávkoval. Coddingtonová potvrdila, že jej syn ešte stále navštevoval stretnutia zamerané na odvykanie, pretože pred desiatimi rokmi zápasil s ťažkou závislosťou na drogách.

Coddingtonová sa preto obávala, aký dopad na neho bude mať pandémia koronavírusu. William sa podľa jej slov nesmel stretnúť so svojím sponzorom, ktorý mu pomáhal so závislosťou, rovnako ani s priateľmi. „Nikto ho nechcel vidieť, pretože pracoval v nemocnici,“ podotkla s tým, že jej syna trápili aj nočné mory.

Ošetrovateľove textové správy odhalili, že posledné týždne jeho života boli psychicky náročné. Opisoval najmä strach, ktorý panoval v nemocnici. Jeho kolegovia potvrdili, že mal obavy z nedostatku ochranných pomôcok. „V nemocnici máme jednu ochrannú masku na celú smenu. Dochádzajú nám ochranné obleky. Robíme v podomácky vyrobených štítoch,“ napísal Coddington v jednej zo svojich posledných správ.

Mladíkovo bezduché telo bolo objavené 25. apríla po nočnej smene v nemocnici. V druhej polovici mája sa uskutočnila posledná rozlúčka. Prítomná bola iba jeho najbližšia rodina, ostatní ju mohli sledovať online.

Viac o téme: SmrťOšetrovateľCOVID-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu