Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meteorológovia zverejnili veľkú predpoveď počasia na LETO 2020: Čaká nás to NAJ za posledné roky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettty Images,)

ZÁHREB – Čaká nás naozaj najteplejšie leto? Predpoklady meteorológov, ktorí zverejnili dlhodobú predpoveď na letné mesiace, to nevylučujú.

Chorvátska televízna stanica RTL prišla s predpoveďou počasia na tohtoročné leto. Tamojšia meteorologička Dunja Mazzocco Drvar, ktorá sa odvoláva aj na odhady spoločnosti Accuweather pre Európu, avizuje že bude veľmi horúce. „Toto bude určite jedno z troch alebo štyroch najteplejších liet, ktoré si v poslednej dobe pamätáme,“ podotkla.

„Takmer v celej Európe očakávame, s výnimkou Britských ostrovov a malej časti Škandinávskeho polostrova, veľmi vysokú pravdepodobnosť - až 80 percent - pre veľmi horúce leto,“ dodala. Okrem horúčav bude problém aj so suchom.

Meteorológovia zverejnili veľkú predpoveď
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Najsuchším mesiacom bude zrejme júl

Sucho v strednej Európe, ktoré trvá už niekoľko mesiacov, pokračuje, takže rieky budú mať problémy s hladinou vody, čo by mohlo viesť k prerušeniu vodných ciest na východ, a tým aj cez Chorvátsko.

V Chorvátsku je situácia podobná ako v roku 2007, keď sa výnos obilnín a ovocia znížil o 20 až 70 percent. „V niektorých častiach Slavónie by to mohlo byť najsuchšie leto za posledných 10 rokov. Najsuchším mesiacom bude pravdepodobne júl,“ skonštatovala Mazzocco Drvar.

Meteorológovia zverejnili veľkú predpoveď
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Európu súžia pekelné horúčavy

Odborníčka na počasie tiež prezradila, že 30-stupňové horúčavy sa očakávajú po 30. júni. Meteorológovia z Accuweather poukazujú aj na to, že teploty vzduchu na severe Talianska a na nížine Balkánu môžu dosiahnuť až 40 stupňov Celzia. Prognóza ráta aj s ničivými požiarmi, ktoré sa očakávajú hlavne na Pyrenejskom polostrove.

Viac o téme: LetoPredpoveďPrognózaPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu