Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Hrdinka z prvej línie: Ošetrovala pacientov s COVID-19, obetovala to najcennejšie

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/R. A. )

WALSALL – Areema Nasreen, manželka a mama troch detí, dva týždne statočne bojovala so smrteľnou nákazou vo walsallskej nemocnici Walsall Manor Hospital. Jej stav sa minulý týždeň mierne zlepšil, ale boj nevyhrala.

Britská zdravotná sestra, ktorá bola v prvej línii boja s koronavírusom, mala v polovici marca pozitívny test na infekciu. Areema Nasreen († 36) zrazu dostala horúčku, bolelo ju celé telo a stále kašľala. Po niekoľkých dňoch ju 22. marca vo Walsall Manor Hospital museli pripojiť na umelú pľúcnu ventiláciu.

Jej stav sa minulý týždeň mierne zlepšil, ale v piatok v skorých ranných hodinách zomrela. Areema pracovala v britskom zdravotníctve vyše 16 rokov. Je to najmladšia zdravotníčka, ktorá vo Veľkej Británii zomrela na koronavírus. Jej sestra uviedla, že bola pred diagnózou „úplne zdravá“, nemala nijaké choroby.

KORONAVÍRUS Hrdinka z prvej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/R. A. )

Jej zničená priateľka Rubi Aktar vzdala hold Areeme na Facebooku. „Bola to najmilšia a najúprimnejšia osoba, akú ste kedy mohli stretnúť. Som vďačná, že som mala česť volať ju svojou najlepšou priateľkou, vídala ma v mojich najlepších a najhorších časoch a akceptovala každú moju chybu. Som taká zlomená, že to slovami neviem vyjadriť. Nemôžem uveriť, že tvoj úsmev už viac neuvidím. Urobila si zo mňa zdravotnú sestru, akou som dnes. S tvojou podporou, motiváciou a inšpiráciou som zdravotná sestra, aká som dnes, a dúfam, že si na mňa hrdá, Areema. Milujem ťa a nikdy na teba nezabudnem. Male si toho pred sebou ešte veľa, je mi ľúto, že neuvidíš svoje deti vyrastať, je mi ľúto, že nezavŕšiš svoje poslanie".

KORONAVÍRUS Hrdinka z prvej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/R. A. )

Areemina najbližšia rodina je zdevastovaná. „Vždy bola taká plná života. Bola oddaná svojej práci sestry, absolútne ju milovala,” napísali. Areema, ktorá pracovala ako zdravotná sestra na akútnej lekárskej jednotke vo Walsall Manor Hospital, raz povedala, že chcela byť zdravotnou sestrou už od mladosti, keď sa starala o svoju babičku, ktorá utrpela cievnu mozgovú príhodu. „Chcela som sa naučiť starať o ľudí, najmä o staršie a zraniteľné osoby,“ povedala vtedy Areema. „Plačem každé ráno od šťastia, že som si konečne splnila sen stať sa zdravotnou sestrou,” povedala.

KORONAVÍRUS Hrdinka z prvej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/R. A. )

Areema je šiestym potvrdeným úmrtím zdravotníka na koronavírus. Ďalších päť obetí z radov zdravotníkov:

- Doktor Alfa Sa'adu († 68), ktorý pracoval 40 rokov v nemocniciach v celom Londýne.

- Zdravotník z oddelenia duševného zdravia Thomas Harvey, ktorý zomrel po nakazení sa od nemocničného pacienta v nemocnici Goodmayes v severnom Londýne. Mal sedem detí.

- Amged El-Hawrani († 55), špecialista – otorinolaryngológ, pracoval ako konzultant v nemocnici Queen´s Hospital v Burtone.

- Habib Zaidi († 76) sa považuje za prvého lekára v Británii, ktorého zabil koronavírus. Zomrel 24 hodín po nakazení.

- Adil El Tayar(† 63) ochorel pravdepodobne pri práci na pohotovosti v nemocnici Hereford County Hospital. Jeho rodina uviedla, že vôbec netušil, že pacient, ktorého ošetroval, mal koronavírus.

Vo Veľkej Británii je 33 718 potvrdených prípadov vrátane premiéra Borisa Johnsona a očakáva sa, že v nasledujúcich dňoch a týždňoch sa počet 2 921 úmrtí ešte zvýši.

Viac o téme: Veľká BritániaKoronavírusZdravotná sestraAreema
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu