Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zázrak alebo náhoda: Vedci si lámu hlavu! Lombardská dedina leží v srdci nákazy, všetci sú však zdraví

(Zdroj: Youtube/News)

PAVIA – Obec Ferrera Erbognone v talianskom Lombardsku má vyše tisíc obyvateľov a ani jeden prípad koronavírusu! Lokalita sa stala predmetom štúdia Mondinoského neurologického inštitútu v Pavii. Analyzujú krvné vzorky obyvateľov s nádejou, že dokážu pochopiť zvláštne správanie sa koronavírusu.

Smutná štatistika Lombardska: 41-tisíc potvrdených prípadov nákazy, nepotvrdených je určite omnoho viac, a vyše 6-tisíc obetí. A predsa sú v regióne najzasiahnutejšom koronavírusom niektoré lokality bez infekcie. Jednou z nich je Ferrera Erbognone v južnej Lomelline: nie je to preľudnená obec, ale vyše tisíc obyvateľov má. Ferrera sa stala predmetom výskumu Mondinoského neurologického inštitútu v Pavii. Miestne noviny tvrdia, že cieľom je vyšetriť krv obyvateľov Frèry (ako je v dialekte známa Ferrera Erbognone), aby zistili, či majú v krvi protilátky proti súčasnej pliage.

Pred niekoľkými dňami starosta – a tiež lekár – Giovanni Fassina vyhlásil, že obyvatelia Ferrery Erbognone si môžu do 2. apríla objednať chemickú analýzu krvi v laboratóriu v Sannazzare.

 „Vybrali sme si Ferreru Erbognone,“ hovorí generálny riaditeľ neurologického inštitútu Mondino v provincii Pavia, Livio Tronconi, „pretože ide o komunitu, v ktorej sa ešte nevyskytol prípad infekcie koronavírusom. Naša štúdia by mohla poskytnúť dôležité výsledky, ktoré postúpime virológom polikliniky v San Matteu a vedeckej rade regiónu Lombardsko. Dúfame, že nájdeme kľúč, potrebný detail, ktorý nám pomôže lepšie spoznať vírus a zastaviť pandémiu, ktorá tak kruto zasiahla Lombardsko."

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu