Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Šesť detí sa s mamou lúčili cez vysielačku: FOTO Dojemný odkaz syna, keď mala smrť na jazyku

Koronavírus vzal život mnohonásobnej matke Zobraziť galériu (2)
Koronavírus vzal život mnohonásobnej matke (Zdroj: FB/Tyree Rutter)

WASHINGTON - Mama im zomrela na koronavírus. Lúčila sa s nimi cez vysielačku. Šesť súrodencov vo veku od 13 do 24 rokov ostalo bez oboch rodičov, otec im zomrel v roku 2012.

Sundee Rutterová (42), slobodná mamička šiestich detí, ktorá prekonala rakovinu prsníka, zomrela 16. marca na ochorenie COVID-19. Všetky jej deti, tiež sestra nemohli byť priamo pri nej, a preto sa s nimi rozlúčila cez vysielačku.  

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Julie (†16) zomrela v parížskej nemocnici: FOTO Dva testy mala negatívne, srdcervúca spoveď mamy

Jej 20-ročný syn Elijah pre portál BuzzFeed uviedol, že do nemocnice bola prvý raz prijatá 3. marca. Vtedy s ňou strávil osem hodín v uzavretej miestnosti, zatiaľ čo ju ošetroval nemocničný personál v ochranných oblekoch. „Nechceli sa mojej mamy ani dotknúť,“ spomína Elijah s tým, že po vyšetrení ich poslali domov. V tom čase bolo v štáte Washington iba 27 prípadov nákazy a 9 úmrtí. V súčasnosti majú Spojené štáty vyše 188.000 infikovaných a viac ako 4000 obetí.

Sundee (uprostred) a jej deti.
Zobraziť galériu (2)
Sundee (uprostred) a jej deti.  (Zdroj: FB/Tyree Rutter)

O štyri dni neskôr sa situácia opakovala. Kým Sundee znova vyšetrovali, Elijah sedel v čakárni. Lekári sa spočiatku domnievali, že žena má zápal pľúc. Spravili jej ale test na koronavírus a na noc ostala v nemocnici. Ďalší deň sa pacientka dozvedela, že má ochorenie COVID-19 – test bol pozitívny. „Najprv to bolo pre nás ťažké prijať, lebo okolo nás ho veľa ľudí nemalo,“ priznal Elijah.     

Jeho mama spočiatku vládala posielať textové správy a 12. marca mu dokonca napísala, že sa cíti "oveľa lepšie". Správy však boli čoraz kratšie, nakoniec sa obmedzili iba na smajlíky. „Na moje správy mi posielala srdiečka, ale už mi nenapísala nič,“ uviedol.

Elijah mal 16. marca telefón od lekára, ktorý mu povedal, aby prišiel za matkou a vzal so sebou aj päť súrodencov a matkinu sestru.

Deti sa na svoju umierajúcu mamu pozerali cez malé sklenené okienko. Spájala ich len vysielačka, ktorú mala opretú o vankúš. „Povedal som jej, že ju milujem a že by si nemala robiť starosti kvôli deťom,“ povedal Elijah, ktorý mame prisľúbil, že sa o nich postará.

 

Viac o téme: USANákazaNemocnicaSmrťRodinaCOVID-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu