Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Mladí ľudia si na diskotéke spravili chorú párty: Keď zistíte, čo všetko tam robili!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HOLEŠOV - Niekoľko ľudí z noci na sobotu zorganizovalo na diskotéke v Holešove na Kroměřížsku spoločenskú akciu. V prevádzkárni boli ľudia bez rúšok, podával sa alkohol, vo vnútri sa fajčilo a navyše tam bola inštalovaná a používaná nafukovacia vírivka, uviedla hovorkyňa Holešovskej radnice Hana Helsnerová.

"Za iných okolností veríme, že by to bola pre mladých ľudí určite výborná párty, nie ale v tomto vyhlásenom núdzovom stave, kedy sa všetci ostatní vo svojom správaní obmedzujú. Všetky na mieste zistené priestupkové konania budú odovzdané na ďalšie riešenie príslušnému správnemu orgánu," uviedla hovorkyňa.

KORONAVÍRUS Na Slovensko sa cez Českú republiku dostanú iba títo občania

Ľudia podľa nej boli už dostatočne varovaní. "Pre zverejnenie tejto skutočnosti sme sa rozhodli práve z dôvodu informovania verejnosti, aby sme čo najviac poukázali na problémy, s ktorými sa teraz mestská polícia pri kontrolách potýka. Zároveň dúfame, že sa aj tým posledným občanom, ktorým závažnosť situácie stále nedochádza, rozsvieti," spresnila Helsnerová.

KORONAVÍRUS Mladí ľudia si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Mestská polícia za posledné dva dni zistila jedenásť porušení nariadenia. V meste žije takmer 12 000 ľudí. Dodržiavanie nariadení sa kontroluje aj v iných mestách Zlínskeho kraja, napríklad strážnici vo Valašskom Meziříčí na Vsetínsku udelili už niekoľko pokút vo výške 10 000 korún (cca 365 eur) za nerešpektovanie povinnosti nosiť rúško alebo inú ochranu úst a nosa. V Zlínskom kraji je doposiaľ 104 potvrdených prípadov nákazy novým typom koronavírusu. Nikto v kraji doteraz na ochorenie COVID-19 nezomrel, nikto sa zatiaľ ale ani nevyliečil. 

Viac o téme: DiskotékaRúškoKoronavírusHolešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu