Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Skvelá správa! Zázračný liek na COVID-19: Čechovi vo vážnom stave pomohol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Našli zázračný liek? Do Českej republiky, v ktorej sú momentálne prísne pravidlá pre ľudí, aby sa spomalilo šírenie koronavírusu, dorazil liek, ktorý má pomáhať pri liečbe Covid-19. Ide o antivirotikum a zabrať mal u nakazeného taxikára, ktorý bol vo vážnom stave.

Ide o liek Remdesivir, ktorý podľa českého Reflexu dorazil do krajiny v utorok krátko pred pol ôsmou. Antivirotikum má zastaviť množenie koronavírusu v tele. Momentálne ho dostáva nakazený taxikár, ktorý je vo Všeobecnej fakultnej nemocnici vo vážnom stave. Liek bude dostávať desať dní v podobe infúzie. 

KORONAVÍRUS NAŽIVO Premiér Matovič začal masívne testovanie: Pribudlo 43 nakazených

Dnes dostal štvrtú dávku a podľa portálu prišla z nemocnice správa, že jeho stav sa výrazne zlepšil a taxikára mohli odpojiť od mimotelového obehu, na ktorý bol napojený. Českým médiám to potvrdila hovorkyňa nemoncice Mária Heřmánková. 

Päťdesiattriročný taxikár mal podľa jeho ošetrujúceho lekára Martina Balíka zasiahnuté pľúca. "Ide o komplikovaného pacienta, ktorý má viac ochorení," povedal Balík. Liek začali pacientovi podávať potom, ako ho do Všeobecnej fakultnej nemocnice doručila spoločnosť DHL. Taxikár ho dostáva pomocou intraveríznej infúzie a liečba má trvať desať dní. 

 

Viac o téme: LiekyPandémiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu