Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Učiteľky hazardovali so životmi detí: VIDEO spustilo vlnu kritiky, kriminalisti už rozhodli

Na červenú a cez spustené závory.
Na červenú a cez spustené závory. (Zdroj: FB/CZECH PRESS MEDIA)

PRAHA – Priemyselná kamera v pražských Řeporyjích zachytila, ako tri vychovávateľky hazardovali so životmi trinástich malých detí. Podľa kriminalistov sa ale trestného činu nedopustili.

Po zverejnení videa starostom Pavlom Novotným sa zdvihla obrovská vlna kritiky. Na videozázname z 5. februára je vidieť, ako sa po výstražných svetlách spustia závory, pred nimi zastavia autá a prejde vlak. Krátko nato dorazí materská škôlka v sprievode troch učiteliek, ktoré deti poháňajú priamo pod blikajúcimi svetlami cez železničné priecestie. Skupina potom smeruje na perón, pohyb na videu naznačuje, že sa ponáhľala na vlak. Nielen Česi, ale i Slováci obviňovali učiteľky z nezodpovedného konania, ktorým ohrozili životy zverených ratolestí.

Súvisiace: Identita učiteliek, ktoré hnali deti cez koľajnice, je odhalená: VIDEO Šokujúce tvrdenia svedkov, ľudia zúria

Incident skončil v rukách polície. Tá pôvodne prípad vyšetrovala ako trestný čin obecného ohrozenia z nedbanlivosti. V závere februára ale informovala, že učiteľky sa nedopustili trestného činu. „Kriminalisti vyhodnotili všetky kamerové záznamy a vypočuli svedkov. Po konzultácii so štátnym zastupiteľstvom potom prípad odovzdali správnemu orgánu, ktorý vec bude riešiť ako priestupok v doprave. Neboli totiž naplnené znaky skutkovej podstaty akéhokoľvek trestného činu,“ povedal pre Novinky.cz policajný hovorca Jan Rybanský.

Priestupok bude riešiť odbor dopravy pražského magistrátu. Priestupkové konanie je zo zákona neverejné, pričom pokuty za priestupky v doprave sa pohybujú v tisíckach českých korún (1000 Kč je cca 39,5 eura).

Viac o téme: PolíciaVlakPrahaDetiPriecestieZávoryUčiteľky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu