Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prípad vraždy v českej reštaurácii: Manžel zastrelil matku troch detí, polícia ukončila vyšetrovanie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Miloslav D.)

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU - Polícia ukončila vyšetrovanie vraždy ženy v Rychnove nad Kněžnou. Podľa kriminalistov ju vlani v júli zavraždil jej manžel. V prípade odsúdenia hrozí 50-ročnému obvinenému až 18 rokov väzenia. Spis s návrhom na podanie obžaloby polícia v utorok odovzdala krajskému prokuratúre. Povedala to v stredu hovorkyňa krajskej polície Magdaléna Vlčková. Muž je od zatknutia vo väzbe.

Brutálna vražda, ktorá vlani otriasla Českom. Miloslav o dva roky mladšiu manželku podľa kriminalistov zastrelil legálne držanou krátkou zbraňou v reštaurácii na hlavnom rychnovskom námestí. Žena na následky zranení po prevoze do nemocnice zomrela. Už skôr polícia uviedla, že sa muž k činu priznal. Motívom mužovho činu boli podľa polície s najväčšou pravdepodobnosťou dlhodobé manželské nezhody, pričom podľa Blesku sa s ním chcela matka troch detí Dominiky (23), Nikol (19) a Patrika (13) chcela rozviesť. 

Streľba sa odohrala v zadnom odľahlom priestore baru, kde dvojica bola sama. "V ostatných priestoroch bolo ďalších 13 osôb, ktoré okamžite reštauráciu opustili," uviedla predtým polícia. 

Prípad vraždy v českej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Miloslav D.)

"Zabil som svoju ženu, zavolajte políciu," povedal podľa českého portálu Blesk.cz a potom už len sedel a čakal na príchod polície. Tá podozrivého zatkla priamo na mieste činu, pri zadržaní žiadny odpor nekládol. Súd ho poslal do väzby a polícia ho následne obvinila z vraždy, keďže Helena zraneniam podľahla.

Keď kriminálka prípad vyšetrila, v utorok spis s návrhom na podanie obžaloby odovzdala krajskému prokuratúre. Informovala o tom hovorkyňa krajskej polície Magdaléna Vlčková.

Prípad vraždy v českej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Miloslav D.)

Prípad je o to tragickejší, keďže jej tri deti ostali bez bez oboch rodičov. Jedna z dcér však mala prezradiť, že život s otcom Miloslavom nebol ľahký. "Neľahký život sme s ním zažívali všetci už od samého začiatku, všetko sa ale vyhrotilo do neskutočných rozmerov hlavne v priebehu posledných 4 rokov, keď doma veľmi intenzívne psychicky týral svoju manželku a 3 deti," vyjadrila sa k rychnovskej tragédii na sociálnej sieti. 

Smutný osud súrodencov nebol pre ľudí ľahostajný. Dokopy pre nich vybrali sumu 3 253 773 českých korún. Miloslav, ktorého sa deti zriekli, čelí obvineniu z vraždy, pričom mu hrozí až 18 rokov väzenia.

Viac o téme: ReštauráciaStreľbaRychnov nad Kněžnou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu