Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nezvestné dievčatko (†6) hľadali celú noc: Pátranie s fatálnym koncom, zdrvujúca správa pre rodičov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: HZS Olomouckého kraje)

JESENÍK - Tragický koniec má rozsiahle pátranie po šesťročnom dievčati v českom regióne Zlatých Hôr na Jesenicku, do ktorého sa zapojilo v noci na dnes niekoľko desiatok profesionálnych a dobrovoľných hasičov, policajti a kynológovia zo susedných krajov. Dievča bolo nájdené dnes ráno mŕtve, povedala hovorkyňa jesenickej polície Tereza Neubauerová. Okolnosti jej smrti sa vyšetrujú. Polícia zatiaľ neuviedla, či išlo o násilný trestný čin, alebo nešťastnú náhodu.

"Policajtom a hasičom pomáhalo veľké množstvo dobrovoľníkov z radov miestnych obyvateľov. V ranných hodinách bola pátracia akcia ukončená nálezom hľadaného dievčaťa bez známok života. Zatiaľ nemôžem potvrdiť ani vyvrátiť žiadnu z vyšetrovacích verzií, okolnosti smrti sa vyšetrujú," uviedla hovorkyňa polície. Dodala, že vzhľadom na rodinu nebude polícia poskytovať bližšie informácie.

Nezvestné dievčatko (†6) hľadali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS Olomouckého kraje)

Dievča podľa hovorcu hasičov Zdeňka Hošáka hľadali taktiež špecialisti lezeckých skupín, komunikačných technológií aj kynológovia zo Zlínskeho, Moravskosliezskeho a Juhomoravského kraja. V pátracích skupinách niekoľko hodín prehľadávali terén.

Nezvestné dievčatko (†6) hľadali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Jiří T. )

"Do záchrannej pátracej akcie sa zapojila aj veľká skupina miestnych dobrovoľníkov, svoju úlohu tu zohrala aj výmena informácií vďaka sociálnej sieti," povedal hovorca hasičov Zdeněk Hošák. V pohotovosti bola kvôli pátraniu po dievčati tiež potápačská skupina z Olomouca aj záchranári z neďalekého Poľska. Ako dodal Hošák, "na miesto nešťastia bol tiež vyslaný psychológ HZS Olomouckého kraja."

Nezvestné dievčatko (†6) hľadali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HZS Olomouckého kraje)

"Veľmi nám pomohol mobilný rozhlas, facebook i facebookové profily Zlatých Hôr. V priebehu chvíľky sa zhromaždilo vyše 200 ľudí. Avšak bola tu kopa hasičov, policajtov, všetkým patrí poďakovanie, aj keď to bohužiaľ takto dopadlo," povedal podľa Blesku.cz starosta Zlatých Hôr Milan Rác.

Podľa informácií Blesku našli telo dievčatka v stredu nadránom, iba päťdesiat metrov od miesta, kde ju naposledy videli. Nachádzalo sa vo vodnej nádržke na záhrade rodinného domu, ktorá je ukrytá za stromami. "Za týmito smrekmi mali policajti stan. Tam je tá studňa," povedal pre Blesk muž zo susedstva. "Bola nariadená súdna pitva a bude sa čakať na jej výsledky," uviedla policajná hovorkyňa s tým, že príčiny úmrtia sa vyšetrujú.

Viac o téme: PátranieZlaté Hory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu