Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ženy v pražských trolejbusoch prichádzajú o vlasy: FOTO Fantóm "kaderník" má najmenej päť obetí

Fantóm v Prahe strihá ženám vlasy Zobraziť galériu (3)
Fantóm v Prahe strihá ženám vlasy (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA – Češky sužuje strach o korunu krásy. O časť vlasov už prišlo päť žien, počet poškodených sa však môže zvyšovať. V pražskej MHD totiž vyčíňa dosiaľ neznámy páchateľ, ktorý ženám strihá vlasy. Kriminalisti ho hľadajú, o pomoc prosia i verejnosť.

V českej metropole sa hľadá "kaderník" z trolejbusu. Po fantómovi už pátrajú kriminalisti prvého policajného obvodu. „V túto chvíľu evidujeme päť takýchto prípadov,“ spresnil policajný hovorca Jan Daněk.   

Čítajte aj: FOTO Teniskový fantóm 16 rokov terorizoval Šaľu: Vyzúval ženy na ulici, obete najskôr sledoval

Ten súčasne priblížil jeden z prípadov. „Jedna z poškodených cestovala v utorok 10. februára ráno trolejbusom v smere na Újezd v Prahe 1, keď cítila, ako jej niekto siaha zozadu na vlasy. Následne zistila, že jej chýba prameň vlasov a niekto jej ho počas cesty ustrihol,“ opísal incident hovorca polície.  

Fantóm v Prahe strihá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)
 

Kriminalisti v rámci preverovania prípadu zistili, že v čase tohto skutku v trolejbuse cestoval muž, ktorého zachytili kamery, ako beží po ulici. Kriminalisti potrebujú muža na záberoch vypočuť. Momentálne ho vnímajú ako svedka. „Ak muža na záberoch niekto spoznáva, nech sa ozve na linku 158,“ apeluje na verejnosť polícia.   

Fantóm v Prahe strihá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Hoci muži zákona tvrdia, že prípadov je päť, nevylučujú, že ich môže byť aj viac. „Preto prosíme prípadné ďalšie poškodené, aby sa tiež prihlásili na tiesňovú linku, ak sa im stalo niečo podobné,“ vyzval Daněk.  

Prípad je preverovaný pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva.

Viac o téme: PrahaTrolejbusVlasyFantómStrihanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu