Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúci incident priamo na ceste! VIDEO Taxikár bezcitne vyhodil z auta nevidiacu ženu

(Zdroj: Repro foto FB/Czech Press Media Zpravodajství)

PRAHA - Českí policajti sa zaoberajú incidentom na pražskom Žižkove, pri ktorom taxikár jazdiaci pre spoločnosť Bolt podľa Denníka N v pondelok dopoludnia vytiahol z auta nevidiacu ženu, pretože nechcel odviezť jej vodiaceho psa. Polícia prípad rieši ako priestupok. Firma už s taxikárom ukončila spoluprácu a žene sa ospravedlnila.

Server uviedol, že žena dopoludnia zablúdila a požiadala o pomoc v hoteli v Bořivojovej ulici. Personál jej pomohol zavolať taxikára cez aplikáciu Bolt. "Keďže som nevidiaca, mám vodiaceho psíka, takže som nasadla do auta a za mnou nastúpil psík. Ale vodič mi povedal, že psíka nevezme. Ja som mu povedala, že sa bez neho nezaobídem, pretože som nevidiaca. Povedal mi, že ho to vôbec nezaujíma a nech vypadnem," opísala Denníku N situáciu, ktorú na videu zachytila ​​aj svedkyňa udalosti.

Žena vystúpiť odmietla, pretože cestu domov už mala zaplatenú, lenže taxikár to podľa jej svedectva popieral. Následný konflikt sledovali ľudia z hotela a ďalší svedkovia, ktorí zavolali políciu. Taxikár z miesta odišiel. Žena v aute zabudla slepeckú palicu. "Ležala som na zemi, stiahol okienko a vyhodil tú palicu za mnou zrejme z okienka," povedala.

"Áno, touto udalosťou sa zaoberáme. V súčasnej chvíli prípad kvalifikujeme ako priestupok," uviedla hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová. "Okamžite po tom, čo sme sa o tomto incidente dozvedeli, sme daného vodiča vyhľadali a na našej platforme sme ho zablokovali. S vodičom sme v úzkom kontakte a zisťujeme od neho podrobnosti," povedal mediálny zástupca firmy Bolt Jan Novosad. S daným taxikárom podľa neho spoločnosť doteraz žiadny incident nemusela riešiť a tiež cestujúci ho oceňovali väčšinou najvyšším hodnotením.

Firma Bolt sa už s nevidiacou ženou zachytenou na videu spojila a ospravedlnila sa jej. "Ponúkli sme jej asistenciu a ak sa rozhodne kontaktovať políciu, poskytneme pri vyšetrovaní maximálnu možnú súčinnosť," dodal Novosad.

Viac o téme: TaxikárPrahaSlepá žena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu