Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Od smrti ich delila sekunda: Osudová náhoda! Tesla zachránila životy, keď spadol na cestu strom

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter/Laurence Sanderson)

BRENTWOOD - Víchrica Dennis vyčíňala cez víkend vo Veľkej Británii. So silou hurikánu za sebou zanechala obrovské množstvo škôd, uzavreté ulice, železnice aj mŕtvych. Dve rodiny sa v tom istom čase nachádzali na tom istom mieste, keď padol na cestu strom. Keby obe rodiny nesedeli v autách značky Tesla vybaveným najmodernejšou technológiu, výčiny počasia neprežijú.

Vodič Laurence Sanderson povedal, že on, jeho manželka a tri deti a cestujúci v druhom automobile, ktorí išli opačným smerom, by boli „nepochybne“ zabití padajúcim 400-ročným dubom, keby v mimoriadnej zhode náhod nesedeli obe rodiny vo vozidlách automobilu Tesla Model X, ktoré majú automatické núdzové brzdy. Informovali o tom noviny Bournemouth Daily Echo.

Stalo sa to na ceste A31 východne od kruhového objazdu Roundhouse v Sturminster Marshall. Finančný poradca Sanderson, ktorý šoféroval auto v osudovú chvíľu, opísal, ako bezpečnostná funkcia Tesly náhle zastavila obe autá, a tým zabránila ich rozdrveniu stromom. Namiesto toho strom dopadol na kapoty oboch áut.

Od smrti ich delila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Laurence Sanderson)

„Moja žena je trochu dobitá a pomliaždená, ale okrem toho sme úplne nezranení. Je to zázrak." dodal Sanderson s tým, že stačila by sekunda a boli by mŕtvi. Auto Tesly im zachránilo život na „100 percent”, ako uviedol Sanderson. "Bol to najväčší strom, aký som kedy videl," opísal. „V druhom aute boli štyria ľudia a všetci boli v poriadku. Pravdepodobnosť, že obe vozidlá budú od Tesly, je mimoriadna," uviedol 

„Chcel by som sa poďakovať krásnemu páru z Vines Farm, Olgy a Tonymu, ktorí nás všetkých vzali do svojho domu, kŕmili a napojili nás a hrali karty s deťmi," uviedol. "Preukázali neuveriteľnú láskavosť, ako to urobil aj Gary, majiteľ pozemku na mieste, kde stál strom a požičal si nám svoje auto," povedal Sanderson.

„Chcel by som sa tiež poďakovať pohotovostným službám - polícii, hasičským zborom, sanitke a diaľnici v Anglicku - boli tak profesionálni a starostliví - ako aj mnohým ľuďom, ktorí nám pomohli z auta a varovali nás pred elektrickými káblami," nešetril vďakou Sanderson s tým, že síce sú autá na odpis, ale na dielo Elona Muska je hrdý.

Tesla Model X
Zobraziť galériu (3)
Tesla Model X  (Zdroj: SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Víchrica Dennis so sebou z Atlantického oceánu na Britské ostrovy priniesla prívalové vlny, lejaky a mimoriadne silný vietor so silou hurikánu. Živel si v sobotu vyžiadal životy dvoch ľudí.

Doposiaľ muselo svoje domovy opustiť už viac ako 1000 ľudí. Mnoho ulíc a železničných tratí zostalo uzavretých aj v pondelok. V niekoľkých regiónoch spadlo za jeden deň až 150 milimetrov zrážok. Víchrica Dennis dosahovala maximálnu rýchlosť viac ako 140 kilometrov za hodinu. 

Viac o téme: TeslaBúrka DennisLaurence Sanderson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu