Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muža obviňovali z kanibalizmu, mal im zjesť príbuznú: Dievča našli na Slovensku

Polícia ČR Zobraziť galériu (3)
Polícia ČR (Zdroj: SITA/Polícia SR)

PROSTĚJOV – Pred jeho domom sa zhromaždilo zhruba dvadsať ľudí, ktorí pokrikovali, aby im vrátil príbuznú, dokonca ho obvinili, že dievča zjedol. Vysvitlo, že nakoniec bolo všetko inak.

Incident sa odohral v susednom Česku, informoval o ňom server novinky.cz. Skupina obyvateľov obce v meste Prostějov sa zhromaždila pred domom muža, ktorého podozrievali z kanibalizmu. „Udalosť sme vyšetrovali už od ohlásenia pred vlaňajšími Vianocami. Vydesený päťdesiatosemročný muž vtedy oznámil, že sa pri jeho dome zhromaždili asi dve desiatky osôb, mužov, žien i detí, ktorí na neho pokrikovali, nech im vráti príbuznú. V priebehu vytrvalých verbálnych útokov bol dokonca obvinený, že dievča zjedol,“ opísal prípad hovorca prostějovskej polície František Kořínek.

Čítajte aj: Jiřímu v plameňoch zomreli kamaráti: Jeho matke stislo srdce, mrazivý opis synovho telefonátu

Muž trval na tom, že so zmiznutím dievčaťa nemá nič spoločné. To, že ho skupinka obvinila z kanibalizmu, potvrdila aj jeho manželka. Situácia sa nakoniec upokojila a ľudia odišli.

Zástupcovia zákona usúdili, že zrejme šlo o rodinu šestnásťročného dievčaťa. Tínedžerkino zmiznutie bolo nahlásené onoho dňa v popoludňajších hodinách. Oznamovateľ zmiznutia dievčaťa sa k návšteve skupiny u muža v susednej obci priznal, poprel však akékoľvek urážky i obvinenie, že im príbuznú zjedol.

Pátranie po nezvestnej tínedžerke malo nakoniec šťastný koniec. Ukázalo sa, že v deň jej zmiznutia ju rodina poslala do vedľajšej obce, aby kúpila zemiaky. Školáčka sa ale vybrala na Slovensko. „Do obchodu dievča nedorazilo, pretože sa rozhodlo odísť k svojim príbuzným na Slovensko. Tam ju tiež slovenskí kolegovia vypátrali a potvrdili, že sa nestala obeťou trestnej činnosti, teda ani kanibalizmu,“ doplnil Kořínek.

Policajti vec zadokumentovali ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a doriešenie postúpili príslušnému správnemu orgánu.

Viac o téme: NezvestnosťKanibalizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu