Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nepokoje v Iraku neutíchajú: Po protestoch hlásia ďalších zranených a jednu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Khalid Mohammed)

BAGDAD - Jedna osoba prišla o život a viac ako desať utrpelo zranenia v utorok v Bagdade po tom, ako poriadková polícia zasiahla proti demonštrantom, informovala agentúra AP.

Ozbrojené zrážky na kľúčovej cestnej komunikácii vypukli po tom, ako polícia zasiahla s cieľom rozohnať dav pozostávajúci prevažne z mladých mužov. Demonštranti pálili pneumatiky, blokovali dopravu a niektorí z nich hádzali na policajtov zápalné bomby. Polícia použila slzotvorný plyn a streľbu ostrými nábojmi. Najmenej 14 demonštrantov utrpelo zranenia a jeden prišiel o život po zásahu kanistrom so slzotvorným plynom do hlavy.

Najnovšie násilné zrážky demonštrantov s príslušníkmi bezpečnostných zložiek v Bagdade, ako aj ostatých častiach Iraku, vypukli v pondelok a vyžiadali si už štyri obete na životoch a 90 zranených. Protesty súvisia s plánom irackého prezidenta Barhama Sáliha vymenovať nového premiéra. Masové protivládne protesty v Bagdade a v prevažne šiitských provinciách na juhu Iraku sa začali v októbri 2019, v posledných týždňoch však utíchli v súvislosti s napätím medzi Iránom a Spojenými štátmi.

Viac o téme: ProtestyMŕtviIrakBagdad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu