Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šok na zraze motorkárov! VIDEO Policajt nezasiahol, no dobre sa zabával: Teraz čelí problémom

(Zdroj: Twitter/Polizei Chemnitz)

CHEMNITZ – Uplynulý víkend sa na nemeckom hrade Augustusburg uskutočnilo stretnutie motorkárov. Okrem Santa Clausov, bujných krásavíc s vrkočmi a iných pozoruhodných zjavov sa na ňom zúčastnil aj niekto, koho by ste nečakali.

Podľa nemeckého denníka TAG24 sa od hradnou stenou na príjazdovej ceste na parkovisko objavil motocykel s prívesným vozidlom a zaparkoval priamo pri policajnom aute. Muž s ofinkou ulízanou nabok a typickými fúzikmi odetý v koženom kabáte sedel v prívesnom vozíku motorky, jej vodič oblečením a helmou pripomínal vojaka wehrmachtu.

Okolo motorky sa ihneď zhromaždilo množstvo divákov a usmievajúci sa policajt za volantom hliadkového vozidla vytiahol mobil, aby si muža nafotil. Pri videu bol nasledujúci text: „#augustusburg #Sachsen, kde sa @PolizeiSachsen tiež teší, keď Adolf H. príde na stretnutie motorkárov."

Netrvalo dlho a polícia zareagovala: „Správanie sa nášho kolegu je neprijateľné. V tomto smere sa s ním uskutoční pohovor. Jediným správnym konaním by bol zásah a prevencia na mieste činu.“

Na stretnutí bolo nielen 1 800 motorkárov s historickými a novými strojmi, ale aj okolo 7 500 návštevníkov. Len pred týždňom spôsobil rozruch Hitlerov dvojník v Mníchove. Rakúšan chcel rečniť v istej krčmičke, odtiaľ však bol vykázaný. Polícia si preverila jeho osobné údaje.

„Čo sa týka pána, ktorý sedel v prívesnom vozidle maskovaný za Adolfa Hitlera, v súčasnosti skúma trestnoprávny dosah jeho vystúpenia oddelenie kriminálnej polície v Chemnitzi,“ uviedla polícia. „Zvažujeme možné konzekvencie,“ uviedol policajný hovorca Andrzej Rydzik.

„Pokiaľ ide o kolegu, ktorého možno vidieť aj v uvedenom videu, bude predvolaný na pohovor s vedením policajného oddelenia Chemnitz. Udalosť v Augustusburgu s mužom zamaskovaným za Hitlera v postrannom vozidle motocykla je narušením verejnej bezpečnosti a poriadku. Preto by sme očakávali, že kolega takému konaniu zabráni bez akýchkoľvek otázok. Je to úplne jednoznačné.“

Problémy môže mať okrem zabávajúceho sa policajta aj Hitlerov imitátor, pretože polícia prípad preveruje pre možné trestné činy. Muž vydávajúci sa za nacistického vodcu totiž mohol okrem iného porušiť zákon zakazujúci používať symboly protiústavných organizácií.

S kritikou nešetril ani saský premiér Michael Kretschmer, ktorý považuje za nechutné, ak niekto vystupuje ako masový vrah. Premiér poznamenal, že si rovnako ako starosta Augustusburgu Dirk Neubauer želá, aby sa na budúci rok motorkársky zraz opäť uskutočnil, ale už bez podobnej scénky. Neubauer na portáli YouTube zverejnil video, v ktorom vyhlásil, že takí ľudia, akým bol Hitlerov dvojník, nemajú v meste čo robiť a že ich tam nikto nechce.

Viac o téme: PolicajtStretnutieMotocykelMobilVládaPolícia HitlerPostranný vozík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu