Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodina šla na prvú spoločnú dovolenku s dcérkou do Grécka: Laru (†3 mes.) našli ráno mŕtvu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

ALTRINCHAM - Pre Britku Rachael Fitzgeraldovú mala byť prvá rodinná dovolenka s partnerom a novonarodenou dcérkou plná šťastných chvíľ, na ktoré by spomínala ešte dlhé roky. No všetko sa zmenilo na tú najhoršiu nočnú moru, keď mladá matka našla dievčatko jedno ráno bez známok života.

Rachael so svojím partnerom Markom Maddocksom sa snažili o dieťatko dlhých osem rokov. Keď sa im preto vlani v marci narodila Lara, boli šťastím celí bez seba. V júli sa vybrali na svoju prvú spoločnú dovolenku na Krétu do rezortu Hersonissos. Jedno ráno sa Fitzgeraldová zobudila, aby dcérku skontrolovala. Ležala na chrbáte a vyzerala pokojne, no matka akosi cítila, že niečo nie je v poriadku. Snažila sa ju zobudiť, no nešlo to. Rachael preto v panike zavolala Marka, no ani jemu sa to nepodarilo. Privolali preto záchranárov, ktorí, bohužiaľ, už nemohli inak, len vyhlásiť Laru za mŕtvu. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Pitva dievčatka bola vykonaná v Grécku, no príčinu úmrtia koroner nezistil. "Možno šlo o syndróm náhleho úmrtia dieťaťa, ale nie sme si istí," uviedol. Lara síce pred dovolenkou vykazovala mierne príznaky prechladnutia, inak ale bola podľa rodičov v poriadku. "Naposledy som ju nakŕmila okolo jedenástej večer. O šiestej ráno na ďalší deň som sa bola na ňu pozrieť a prepadol ma zlý pocit. Zdvihla som ju z postieľky a jej nehybná rúčka len skĺzla dolu. Vtedy som už vedela, že sa stalo niečo strašné," hovorí Fitzgeraldová. 

Rodina trávila dovolenku v štvorhviezdičkovom hoteli v Turecku: Dcérka (†2) sa tam nakazila a zomrela!

Aj pediatrická patologička Melanie Newboldová z manchesterskej Kráľovskej detskej nemocnice je z prípadu zmätená. "Lara vyzerala ako perfektné malé dievčatko. Na svoj vek mala primeranú hmotnosť aj výšku, nemala žiadne zdravotné problémy. Vyvíjala sa normálne, tak, ako všetky deti v jej veku. Nevykazovala žiadne známky zadusenia, žiadne známky nejakej choroby či poškodených vnútorných orgánov, žiadne známky sepsy. Bola síce mierne prechladn poznamenala. Polícia sa prípadom nezaoberá, pretože neexistujú žiadne podozrivé okolnosti, kvôli ktorým by tak mala urobiť.

Viac o téme: DovolenkaSmrťGréckoKréta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu