Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chcel sa zahrať na Santu? Chlapca, ktorého od Vianoc hľadal celý štát, našli mŕtveho v komíne

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Port Clinton Police)

COLUMBUS – Celonárodné hľadanie Harleyho Dillyho († 14) sa skončilo objavom tragédie. Chlapcovo telo našli za múrom v neobývanom objekte len o ulicu ďalej od jeho domu v Ohiu. Telo bolo nájdené v prázdnej budove takmer mesiac po tom, ako sa spustila pátracia akcia.

Polícia predpokladá, že Harley Dilly mohol uviaznuť v komínovej šachte s rozmermi 22 krát 33 cm. Šokujúci objav zvyšuje pravdepodobnosť, že chlapec v tesnej komínovej šachte počas Vianoc zomrel od hladu, udusil sa alebo zmrzol, zatiaľ čo ho jeho rodina, priatelia a pohotovostné služby zúfalo hľadali.
Harleyho naposledy videli, keď 10. decembra odišiel z domu v Ohiu po zasneženej ulici. Harleyho ráno po jeho zmiznutí ešte zachytila kamera. Na záberoch prechádza cez ulicu pred jeho domom v Port Clintone. Mal na sebe iba tenký sveter, tepláky a ľahkú bundu. Polícia povedala miestnym médiám, že to naznačuje, že „neplánoval byť dlhší čas vonku.“ Na ďalší deň neprišiel do školy, nenašli sa po ňom žiadne stopy a začalo sa hľadanie, ku ktorému sa pripojilo aj FBI a vládna agentúra.

Chcel sa zahrať na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Port Clinton Police)

V utorok ráno sa Harleyho telo našlo v prázdnom dome, ktorý sa údajne používa ako dovolenkové sídlo, informovala polícia TV stanicu Fox 8. V pondelok v noci pred hrozným objavom sa uskutočnilo sedemhodinové pátranie v areáli prázdneho domu. Policajti prezreli aj skládky v okolí. Neskôr zaparkovala pri dome sanitka, polícia zatiaľ pokračovala v prečesávaní okolia, našla na pozemku kladivo a zhromaždila vrece možných dôkazov.Podľa spravodajskej stanice polícia oznámila, že „dieťa bolo nájdené“. Harleyho bunda a okuliare sa údajne našli na druhom poschodí prázdneho domu. Detektív Ronald Timmons z policajného oddelenia Port Clinton informoval novinárov minulý pondelok, že Harleyho mobilný telefón nefungoval a že sa mal stretnúť s „niekým, koho sme ešte neidentifikovali“. Chlapec bol údajne častým návštevníkom na sociálnych médiách vrátane Facebooku, Instagramu, Redditu a YouTube. Na tlačovej konferencii v stredu polícia vyslovila podozrenie, že Harleyho smrť bola nehoda, možno sa vyšplhal na anténu, aby sa dostal na strechu, ale šmykol sa a spadol do komína, v ktorom sa zasekol.

Chcel sa zahrať na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Port Clinton Police)

Policajný šéf Port Clintonu Robert Hickman na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že nemá podozrenie na smrť cudzím zavinením. Komín bol medzi prvým a druhým poschodím zablokovaný a Harleyho uväznil tesný priestor. Harleyho bunda a okuliare sa nepochopiteľne ocitli mimo komína v dome. Tento objav priviedol políciu k jeho ostatkom.
Hickman povedal, že polícia predtým nehnuteľnosť neprehľadávala, pretože nič nenasvedčovalo tomu, že by do nej niekto vnikol. Časť steny bola teraz z domu odstránená. Na dnes je naplánovaná pitva.

Viac o téme: DomKomínZaseknutýHarleySmrť. Ohio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu