Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najmladšia šéfka (†21) mexického drogového kartelu je mŕtva: Zverejnili VIDEO jej smrti!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto YouTube/3W-News, Twitter/troman93)

MEXIKO - Počas piatkovej prestrelky v Mexiku prišla o život šéfka kartelu María Guadalupe López Esquivel. Zomrela po tom, ako spolu so siedmimi ďalšími členmi najmocnejšieho kartelu v Mexiku zaútočili na bezpečnostné sily v Michoacane. Informovali o tom noviny Daily Mail.

Zahraničné médiá zverejnili videozáznamy, ktoré ukazujú osudové momenty šéfky kartelu po jej smrteľnom zranení počas prestrelky s políciou v Mexiku. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o Maríu Guadalupe López Esquivel, známu ako „La Catrina“, ktorá v októbri zmasakrovala 13 policajných dôstojníkov. 

Ako informujú miestne médiá 21-ročná María bola zapojená do útoku proti armáde, národnej garde a polícii v meste La Bocanda v centrálnom štáte Michoacán. Úradníci v Michoacáne uviedli, že "zajatých bolo šesť mužských ozbrojencov a jedna žena bola zabitá" po tom, čo spustili paľbu na vojakov a políciu v tej istej oblasti, kde došlo aj k októbrovému útoku.

Štátni úradníci spočiatku neposkytli totožnosť ženy zabitej v piatkovej prestrelke, ale videá a fotografie zverejnené na internete neskoro v nedeľu ukázali zranenú ženu na nosidlách s tetovaním La Catriny na jej stehne. Fotografie predtým zverejňovanej ženy ukázali rovnaké tetovanie na tom istom mieste.

Iné fotografie zase ukazujú, ako drží pištoľ. La Catrina je kostlivá ženská postava so širokým klobúkom, ktorá sa spája s Mexickým dňom mŕtvych.

Osudová strela do krku

Video ukazuje, že žena bola strelená do krku a pravdepodobne zomrela na stratu krvi. Zábery zaznamenané armádou ukazujú zbitú a krvavú López Esquivel, ktorá sedí na zemi a bojuje s dychom. Vo videu je tiež počuť mexického vojaka, ktorý ju uisťuje, že "lekárska pomoc je na ceste." Ďalej ju hlas upokojuje, aby sa uvoľnila, že prichádza po vrtuľník. "Budeš v poriadku. Pokús sa vydržať.“

Ženy pôsobili v minulosti v drogových karteloch najmä na pranie špinavých peňazí, je však zriedkavé, aby velili alebo koordinovali komandá. "La Catrina" sa údajne stretávala s ďalším vedúcim kartelovej bunky, Miguelom M2 Fernándezom, predtým ako gang zaútočil na bezpečnostné sily. M2 údajne unikol. Iní členovia gangu údajne zablokovali niektoré mestské cesty a prinútili armádu požiadať o vrtuľník.

Počas piatkovej operácie bezpečnostné sily podľa Daily Mail skonfiškovali protokol záznamov, podľa ktorého je López Esquivel osobou zodpovednou za vyplácanie skupiny „halcones“ alebo špiónov, ktorí potom donášali informácie do kartelu. Údajne im bolo vyplatených 210 dolárov týždenne. Okrem toho zaistili množstvo zbraní.

Viac o téme: KartelSmrťMexikoMaría Guadalupe López Esquivel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu