Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Peklo v prístave Murmansk: Horí Putinova pýcha, jediná ruská lietadlová loď Admirál Kuznecov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/DTV)

MOSKVA – Na lietadlovej lodi Admirál Kuznecov v ruskom prístave Murmansk vo štvrtok vypukol požiar. Pri požiari bolo zranených sedem námorníkov a kapitán Viktor Izmailov je nezvestný. Pohotovostné služby uviedli, že príčinou požiaru bolo „zváranie“ v „blízkosti motora“.

Na jedinej ruskej lietadlovej lodi v arktickom prístave Murmansk prebiehali opravárske práce, keď došlo k požiaru. Admirál Kuznecov, najväčšia loď Putinovho námorníctva kotvila v prístave v Murmansku v severozápadnom Rusku. Nad palubou sa zrazu objavil hustý čierny dym stúpajúci z hornej paluby na lodi. Kapitán Viktor Izmailov, ktorý mal na starosti opravy, je od incidentu údajne „nezvestný“. Sedem ďalších námorníkov je zranených, z toho jedna je vo vážnom stave. Poručík menom Borovko utrpel „otravu plynom“ v dôsledku požiaru. „Predbežnou príčinou požiaru je zváranie,“ uviedla pohotovostná služba. „Požiar v prednej časti plavidla sa rozšíril na plochu 120 štvorcových metrov.“ Neskôr správa uviedla, že sa peklo rozšírilo a pokrýva plochu takmer 400 štvorcových metrov.Osem tímov hasičov bojovalo so šíriacimi sa plameňmi s pomocou penového hasiaceho prístroja, pretože ba palube sa nachádzali elektrické káble. Keď vypukol požiar, na palube bolo vyše 400 ľudí, informovala štátna tlačová agentúra TASS. Admirála Kuznecova v Murmansku opravovali vyše dva roky. Následne do jeho paluby narazil v októbri roku 2018 žeriav.

Peklo v prístave Murmansk:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/DTV)
Opravy sa mali dokončiť do decembra roku 2020 a vojnová loď sa mala vrátiť k námorníctvu v roku 2021. Admirál Kuznecov uvedený do prevádzky v roku 1990 bol súčasťou námorných konvojov prechádzajúcich okolo britského pobrežia. Loď s dĺžkou troch futbalových ihrísk má maximálnu rýchlosť 29 uzlov a dvetisíc členov posádky. Môže niesť až 28 lietadiel (Su-33 a MiG-29) a 17 vrtuľníkov (Ka-52K a Ka-27). Je tiež vyzbrojená raketami Granit P-700.

Viac o téme: MotorLoďPožiarHasičiZváranieKapitánAdmirál Kuznecov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu