Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma na základnej škole! Panika, detský plač a skok z okna: Riaditeľka zabudla oznámiť útok teroristov

Cvičný teroristický útok na školu sa skončil odvolaním riaditeľky.
Cvičný teroristický útok na školu sa skončil odvolaním riaditeľky. (Zdroj: Reprofoto/TVN24)

VARŠAVA – Des a hrôza v škole! Jeden žiak vyskočil oknom, druhý spanikáril a ďalšie deti sa vydesili k plaču. Do budovy totiž vtrhlo zamaskované komando so zbraňami v rukách. Že šlo o cvičný teroristický útok, si riaditeľka školy nechala len pre seba. Útok šokoval nielen deti, ale aj rodičov, miestne úrady a políciu.

Pred predstieraným teroristickým útokom, ktorý podnikli zamaskovaní muži so zbraňami v rukách v základnej škole v mestečku Barczewo na severovýchode Poľska, riaditeľka školy nikoho vopred nevarovala. Útok si objednala z "cvičných dôvodov". „Až po ovládnutí školy teroristami ktosi konečne žiakom a učiteľom vysvetlil, že to nebol naozajstný útok, ale cvičenie a že muži v kuklách nie sú teroristi, ale fanúšikovia vojenskej histórie,“ napísal spravodajský server onet.pl. Zamaskované komando nielenže vyzeralo presvedčivo, ale v školských chodbách odpaľovalo aj ohlušujúce granáty. Niektoré deti vraj stále trpia následkami ľaknutia a potrebujú pomoc odborníkov.

Útok šokoval nielen deti, ale hlavne ich rodičov, miestne úrady a aj políciu. Ani tá totiž nebola vopred upozornená, a tak aspoň dodatočne varovala, že všetko mohlo dopadnúť veľmi zle: keby ktokoľvek počas akcie v škole zatelefonoval policajtom, prijali by hlásenie o teroristoch s plnou vážnosťou a podľa toho by tiež konali.

Čítajte aj: FOTO Kriminalisti rozbili skupinu podvodníkov, ktorí nakupovali v autosalónoch na falošné doklady

Riaditeľka už prišla o svoju funkciu, hoci nedávno získala diplom "superriaditeľka roka 2019", píšu miestne médiá. Na čele školy ju zastupuje učiteľ, ktorý o útoku síce nevedel, ale dokázal duchaprítomne upokojiť triedu, vrátane desaťročného chlapca, ktorý prepadol záchvatu paniky. A chlapec z inej triedy, ktorý pred teroristami vyskočil z okna, našťastie skákal z triedy na prízemí.

Viac o téme: PoľskoCvičenieTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu