Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pri sexe ju zaškrtil, napchal do kufra a zahrabal v blate: Netvora z Nového Zélandu uznali vinným z vraždy

AUCKLAND – Mladej britskej cestovateľke Grace Millanovej ležal svet pri nohách. Voľný čas venovala pomoci charitatívnym organizáciám blízkym jej srdcu a po troch rokoch štúdia na univerzite v Lincolne a bakalárskeho štúdia na univerzite v Lincolne si našetrila peniaze na cestu po svete.

V predvečer jej 22. narodenín ju však podľa britského denníka Daily Mail zabil muž, ktorého identitu ešte stále nemožno prezradiť. Grace Emmie Rose Millanová z Wickfordu v Essexe ukončila vysokoškolské vzdelanie v odbore reklama a marketing. Kým odcestovala do zahraničia, odstrihla si svoje dlhé vlasy a venovala ich spoločnosti Little Princess vyrábajúcej parochne pre deti, ktoré stratili vlasy pre rakovinu. Strávila šesť týždňov v Južnej Amerike a Peru, na Nový Zéland pricestovala 20. novembra 2018 a do Aucklandu dorazila 30. novembra – dva dni pred smrťou. Potom sa stretla s vrahom, s ktorým sa zoznámila cez stránku Tinder.

VIDEO: Beštiu usvedčila bezpečnostná kamera: S krásnou dievčinou mal sex a... Hrozné, čo urobil potom

Muž (29) z Nového Zélandu, ktorý Grace zaškrtil pri sexe, bol po trojtýždňovom pojednávaní uznaný vinným z jej vraždy. Porotcovia sa radili 5 hodín, no odmietli klamstvo, že smrť dievčiny v decembri 2018 bola náhodná. Vrah tvrdil, že Grace inšpirovaná filmom 50 odtieňov sivej od neho chcela, aby ju pri sexe škrtil. V skutočnosti ju uškrtil pre svoje sexuálne potešenie, pred skutkom sledoval porno a po ňom napchal jej telo do kufra, ktorý plánovane vyniesol do prenajatého auta a zakopal ho v buši.

Gracina matka Gill plakala, keď odznel verdikt. Jej manžel David Millane povedal: „Grace bola krásna, talentovaná a milujúca dcéra. Grace bola naším slnkom a bude nám navždy chýbať.“ Vrah bude definitívne odsúdený vo februári 2020. Sudca Simon Moore mu oznámil, že bude odsúdený 21. februára budúceho roka.Premiérka Nového Zélandu Jacinda Ardernová vo svojom prejave k tejto smutnej kauze uviedla, že Novozélanďania majú pocit „zranenia a hanby“, že dievčina bola brutálne zavraždená v ich krajine. Cestovný ruch je totiž jedným z najväčších priemyselných odvetví Nového Zélandu, ktorý predstavuje viac ako 20 % devízových príjmov a asi 6 % celkovej ekonomiky. Prípad bol pozorne sledovaný aj v Británii.

.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu