Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

MIMORIADNE Útočník v Berlíne zabil syna nemeckého exprezidenta, dobodal ho nožom

(Zdroj: topky)

BERLÍN - Útočník na utorkovej verejnej prednáške na berlínskej klinike zabil rečníka. Obeťou bol podľa nemeckých médií lekár Fritz von Weizsäcker, syn bývalého nemeckého prezidenta Richarda von Weizsäckera.

Denník Der Tagesspiegel napísal, že útočník Weizsäckera dobodal nožom. Motív nie je známy, podľa polície napadol útočník prednášajúceho neočakávane. Berlínska polícia o čine informovala na twitteri, identitu mŕtveho ale nezverejnila. Uviedla iba, že podozrivého z útoku zadržala a že prednášajúceho sa ani napriek poskytnutej prvej pomoci nepodarilo zachrániť.

Denník Bild napísal, že Weizsäckera sa pokúsil chrániť istý muž z publika, ktorý bol ťažko zranený. Podľa DPA lekára bránil policajt, ​​ktorý na prednášku prišiel zo súkromného záujmu. Ďalší ľudia z hostí potom útočníka pomáhali zadržať, dodala DPA s odvolaním sa na políciu. DPA uviedla, že predpokladaný páchateľ je príslušníkom polície, ktorý bol na prednáške ako súkromná osoba. Na akcii sa zúčastnilo asi 20 ľudí. Konala sa v miestnosti v časti nemocnice, kde je psychiatrické oddelenie, dodala DPA.

Päťdesiatdeväťročný Fritz von Weizsäcker od roku 2005 viedol interné oddelenie kliniky Schlosspark v berlínskej štvrti Charlottenburg. Práve tu sa dnešný incident odohral, ​​keď von Weizsäcker prednášal na tému steatózy (stukovatenie) pečene. Na akciu prišlo asi dvadsať ľudí. Klinika podobné prednášky pre laickú verejnosť usporadúva pravidelne.

O tom, že obeťou bol skutočne syn bývalého prezidenta, na twitteri informoval okrem iného predseda slobodných demokratov (FDP) Christian Lindner. Napísal, že jeho priateľ Fritz von Weizsäcker, ktorý bol nadšeným lekárom a skvelým človekom, bol dnes večer v Berlíne dobodaný. "Opäť sa človek pýta, v akom svete to žijeme," uviedol Lindner.

Fritz von Weizsäcker bol jedným zo štyroch detí niekdajšieho primátora západného Berlína a neskoršieho šiesteho prezidenta Spolkovej republiky Nemecko Richarda von Weizsäckera, ktorý stál na čele štátu v rokoch 1984 až 1994. Bývalý prezident zomrel v roku 2015.

Viac o téme: SmrťLekárDobodanieBerlínFritz von Weizsäcker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu