Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vláda varuje Britov pred návštevou vianočných trhov v strednej Európe: Riziko terorizmu

Zdemolované vianočné trhy v Berlíne Zobraziť galériu (3)
Zdemolované vianočné trhy v Berlíne (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN – Britské ministerstvo zahraničných vecí aktualizovalo svoje poradenstvo pre európske krajiny vrátane Nemecka, Francúzska a Španielska. Vláda varovala Britov, aby boli pri vycestovaní na vianočné trhy pre možné riziká obzvlášť ostražití.

Približuje sa sviatočný čas, v ktorom sa ľudia hromadne stretávajú na verejných priestranstvách. Nielen vychýrené trhy v Nemecku, Francúzsku a Španielsku, ale aj krajiny ako Dánsko, Švédsko a Holandsko sú v tomto ročnom období tiež populárne vďaka slávnostiam v mestách. Britská vláda však varovala svojich občanov, aby boli pri návšteve zahraničia ostražití, pretože možné riziká terorizmu stále striehnu.V odporúčaní sa uvádza: „Hrozba terorizmu stále existuje. Počas slávnostného obdobia sa môže zvýšiť ohrozenie bezpečnosti, a to aj na vianočných trhoch a iných významných udalostiach, ktoré môžu prilákať veľké davy ľudí. Mali by ste preto zostať ostražití a riadiť sa pokynmi miestnych úradov.“

Vláda varuje Britov pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: lad)
Turistický radca pre Španielsko tiež varuje turistov, aby boli počas novoročných osláv opatrní. Do Španielska sa na tradičné silvestrovské oslavy Nochevieja hrnú doslova zástupy turistov. Teroristický útok ukradnutým kamiónom, ktorý vrážal do davu na vianočných trhoch v Berlíne v roku 2016, mal za následok usmrtenie 12 ľudí. V roku 2018 bolo počas teroristického útoku na vianočný trh v Štrasburgu zabitých päť ľudí.

Napriek oficiálnemu varovaniu je návšteva väčšiny vianočných trhov bezproblémová, no opatrnosti nikdy nie je nazvyš.

 

Viac o téme: Vianočné trhyTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu