Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zemanovi sa zrejme opäť pohoršilo: Po troch týždňoch zase skončí v nemocnici

Miloš Zeman Zobraziť galériu (2)
Miloš Zeman (Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Vojinovic)

PRAHA - Nie je to tak dávno, čo český prezident Miloš Zeman navštívil vojenskú nemocnicu v Střešoviciach. Správy hovorili o tom, že česká hlava štátu je v bezchybnej zdravotnej kondícii. Vo štvrtok ale poputuje na jednu z ďalších "bežných návštev" tohto objektu.

O informácií informoval český Deník N. Koncom septembra strávil Zeman osem hodin na vyšetreniach v spomínanej nemocnici. Podľa informácií portálu sa ale chystá na ďalšiu návštevu. Oficiálne vyjadrenia z hradu zatiaľ nie sú. Na otázky dokonca neodpovedal ani Jiří Ovčáček.

Deník N sa odvoláva na tri dôveryhodné zdroje. Tie hovoria, že prezident opäť pôjde do Ústrednej vojenskej nemocnice v Střešoviciach. Stať sa tak má vo štvrtok popoludní. "Určite sa prezidentovi nepriťažilo. Povedzme, že pôjde o ďalšiu bežnú návštevu," potvrdil anonymný zdroj z okolia českej hlavy štátu. "Pán prezident pôjde do Střešovíc vo štvrtok popoludní," dodal zdroj.

Bol tam ešte počas minulého mesiaca

Zeman nemocnicu navštívil ešte v septembri, kedy sa jeho návšteva pretiahla na osem hodín. Ten pred návštevou spomínal, že si nechá urobiť krvný obraz. Riaditeľ Miroslav Zavoral prehlásil, že prezident je zdravý. "S potešením môžem oznámiť, že sme nenašli žiadne chorobné stavy. Bol veľmi dôkladne vyšetrený a až na mierne známky dehydratácie a určitú únavu sme nenašli žiadny zdravotný problém. Myslím, že je to dobrá správa pre všetkých, keď je prezident republiky zdravý," uviedol Zavoral.

Je známe, že Zeman si pri chôdzi pomáha palicou
Zobraziť galériu (2)
Je známe, že Zeman si pri chôdzi pomáha palicou  (Zdroj: TASR - Marián Garaj)

Nie je žiadnym tajomstvom, že Zeman trpí na určité zdravotné problémy. Necíti si nohy od členkov nadol, a preto používa na podopieranie palicu. Česká hlava štátu si tiež často dopraje alkohol a nevyhýba sa ani dvom krabičkám cigariet denne. "Nielenže sa mi nezlepšuje stav nôh, ale ešte ku všetkému horšie počujem a mám pomerne nízky tlak, čo som predtým nemal," povedal prezident nedávno pre portál Blesk.

Viac o téme: ZdravieMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu