Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhada na hraniciach s Českom: Vodička zbadala v noci čosi desivé, policajti sú zmätení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Bavorská polícia dostala oznámenie, že sa po Šumave v okolí bavorského Zwieselu pohybuje tiger. Úrady spočiatku nevylučovali, že utiekol z cirkusu, ktorý v tomto dolnobavorskom meste zrovna pobýva, to sa ale nepotvrdilo. Keďže však polícia eviduje iba jedno oznámenie od istej vodičky, predpokladá, že sa mohla v tme zmýliť.

Tigríčatá v Rakúsku neprežili: Ošetrovateľka zo Slovenska už pozná svoj trest

"Možno to bol veľký pes, ktorý pri ceste pobehoval," citovala dnes agentúra DPA miestnu políciu. "Keby to bolo skutočne také veľké zviera, ľudia by si to všimli. Tigra človek neprehliadne," dodala polícia. Nikto iný podľa nej pred šelmou na bavorskej strane Šumavy zatiaľ nevaroval.

Žena ale verí, že tigra v pondelok skutočne videla, lebo zviera malo nápadné čierno-oranžové pruhy a svojou veľkosťou presahovalo výšku kapoty jej vozidla. Určité pochybnosti napriek tomu podľa polície teraz má, lebo bola tma.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Polícia však začala pátranie a preverila nielen cirkus, ktorý je práve na turné v Zwieseli, ale aj ďalšie kočovné spolky a zoologické záhrady. Nikomu z nich ale tiger nechýba.

Na Šumave zo šeliem žijú napríklad vlky a rysy, bavorské úrady z veľkých zvierat evidujú tiež losy, ktoré ojedinele prechádzajú cez hranice z Česka.
 

Viac o téme: TigerPolícia Šumava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu