Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Českom otriasla surová vražda chlapčeka: FOTO Život mu vzal vlastný otec, šokujúca dohra

Otec, ktorý zavraždil svojho malého syna, bol nepríčetný. Zobraziť galériu (3)
Otec, ktorý zavraždil svojho malého syna, bol nepríčetný. (Zdroj: reprofoto/idnes.cz)

PARDUBICE – Polícia zastavila trestné stíhanie štyridsaťročného muža, ktorý tento rok v máji zabil svojho malého syna. Príčinou smrti chlapca bolo bodné zranenie, muž sa k činu priznal. Bol obvinený z vraždy, do väzenia ale nepôjde kvôli svojmu psychickému stavu.

„S ohľadom na závery znaleckých posudkov z odboru zdravotníctva, odvetvia psychiatrie a klinickej psychológie, bolo trestné stíhanie obvineného zastavené pre jeho nepríčetnosť a bolo navrhnuté príslušnému súdu, aby uložil ústavné psychiatrické liečenie,“ informovala hovorkyňa krajskej polície Markéta Janovská.

Otec, ktorý zavraždil svojho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/idnes.cz)


Čítajte aj: Marek (†3) podľa lekára zomrel strašnou smrťou: FOTO Jeho otec sa pred súdom zodpovedá z vraždy


Tragédia sa stala v noci na pondelok 13. mája v pardubickej štvrti Studánka. Policajti na miesto vyrazili okolo 3. hod. Pôvodne bola do domu privolaná záchranka k dospelému mužovi. Zdravotníci na mieste našli dieťa v bezvedomí. Ani po takmer hodinovej resuscitácii sa nepodarilo obnoviť jeho srdcovú činnosť. Podľa neoficiálnych informácií malo osem rokov. 

Otec, ktorý zavraždil svojho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto/idnes.cz)

Susedia pre iDNES.cz povedali, že v dome žili tri generácie – mužovi rodičia, ďalej jeho žena a dve deti. „Vôbec to nechápeme, sme z toho v šoku. Bol to dobrý chlap, o rodinu sa staral, mal normálne zamestnanie. Jeho žena mala nejaké problémy, aj s alkoholom, o deti sa odmietla starať,“ prezradil jeden zo susedov.

Viac o téme: OtecDieťaVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu