Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Babiš zvozil vlastného ministra kvôli rozlúčke s Gottom: To, čo si dovolil, ho poriadne naštvalo

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek/Bohdan Kopčák)

PRAHA - Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes označil za neprijateľné, že minister dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) využil služobné ministerské vozidlo na predbehnutie fronty na Žofíne, kde sa verejnosť lúči so zosnulým spevákom Karlom Gottom. Informoval o tom server idnes.cz. Kremlík podľa neho má pozvanie na sobotňajšiu zádušnú omšu vo svätovítskej katedrále. Kremlík sa na twitteri ospravedlnil a uviedol, že chcel vyjadriť spevákovi úctu.

Svet smúti za Gottom: FOTO Zahraničné médiá plné správ o rozlúčke, na zlatý hlas z Prahy sa nezabudne

Podľa idnes.cz Kremlík využil ministerské auto, aby nemusel čakať v rade s tisíckami fanúšikov, ktorí sa chcú s Gottom rozlúčiť. "Pán minister má byť v práci a rozlúčiť sa mohol večer do 22. hodín. Navyše, pokiaľ viem, má pozvanie na sobotu. Takže, ak je to, ako píšete, tak je to neprijateľné a ministrovi to vysvetlím, že takto sa správať nemôže," povedal Babiš serveru.

Babiš zvozil vlastného ministra
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

Kremlík sa na twitteri ospravedlnil. "Veľmi som si prial vyjadriť pánovi Karlovi Gottovi úctu. Jeho pesničky som počúval od detstva a mám ich hrozne rád. Uznávam ale, že predbehnúť čakajúcich ľudí kvôli nabitému programu bolo nevhodné a ospravedlňujem sa za to," napísal.

Kriticky komentoval počínanie ministra aj predseda KSČM Vojtěch Filip. "Ja myslím, že by mu (Kremlíkovi) neškodilo viac pokory," povedal pri príchode na pojednávanie expertov ÁNO a KSČM o rozpočte zdravotníctva.

Podľa serveru členovia Babišovej vlády zvažovali, že sa prídu s Gottom na Žofín rozlúčiť, nakoniec sa ale rozhodli to neurobiť. Všetci dostali pozvanie na sobotňajšiu zádušnú omšu vo svätovítskej katedrále, ktorá je pre verejnosť uzavretá a ktorú budú môcť ľudia sledovať len vonku na veľkoplošných obrazovkách.

Andrej Babiš
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

Babiš v minulosti Kremlíka kritizoval kvôli tempu výstavby diaľnic a kvôli kolónam v opravovaných úsekoch D1. Opozícia ministrovi vyčíta problémy s tendrom na mýtny systém.

Viac o téme: RozlúčkaAndrej BabišKarel GottVladimír Kremík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu