Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Klimatickí demonštranti majú nového člena: Pridal sa k nim otec Johnsona

Boris Johnson
Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP Photo/Olivier Matthys)

LONDÝN - Otec britského premiéra Borisa Johnsona sa v stredu pridal k environmentálnym demonštrantom, ktorí od pondelka protestujú v Londýne za ochranu klímy. Premiér Johnson pritom účastníkov týchto protestov vyzval, aby si zbalili svoje marihuanou páchnuce stany a z britskej metropoly odišli. Informuje o tom agentúra AP.

Borisov otec Stanley Johnson povedal aktivistom z hnutia Extinction Rebellion (Vzbura proti vyhynutiu), ktoré tieto protesty organizuje, že "správne zmýšľali", keď sa rozhodli žiadať o znižovanie emisií skleníkových plynov za účelom dosiahnutia tzv. uhlíkovej neutrality. Uviedol tiež, že environmentálne hnutie je "nesmierne dôležité" a dodal, že je mu "úplne jasné, že v otázke klimatickej zmeny sme postupovali až príliš pomaly".

Na protestoch v Londýne, ktoré sú súčasťou celosvetových klimatických demonštrácii, zatkli od pondelka už vyše 500 ľudí. Samotný premiér Johnson nazval v utorok klimatických demonštrantov "neprispôsobivými" živlami, ktorí by si mali zbaliť svoje "marihuanou páchnuce bivaky" a z Londýna odísť. Jeho otec Stanley, niekdajší europoslanec za britských konzervatívcov, na to reagoval slovami, že je na takéto "označenie" hrdý.  

Viac o téme: Boris JohnsonEnvironmentálny štrajkStanley Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu