Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovský smútok v rodine Hiltonovcov: Zomrel hotelový magnát! Bola to legenda

Barron Hilton so svojou vnučkou Paris Zobraziť galériu (6)
Barron Hilton so svojou vnučkou Paris (Zdroj: Twitter/Paris Hilton)

LOS ANGELES - Vo veku 91 rokov zomrel hotelový magnát William Barron Hilton, ktorý rozšíril otcovo hotelové impérium. Naposledy vydýchol vo štvrtok v Los Angeles. Ako uviedla jeho rodina, zomrel prirodzenou smrťou. Na čele rodinnej spoločnosti stál 30 rokov a bol tiež známym filantropom.

Rodina Hiltonovcov oznámila, že Barron Hilton zomrel prirodzenou smrťou vo štvrtok vo svojom domove v Los Angeles. Hilton zanechal po sebe osem detí a 15 vnúčat, medzi nimi známe dedičky Paris a Nicky Hilton, ako aj štyri pravnúčatá.

Život plný dobrodružstva a úspechu

„Rodina Hiltonovcov smúti nad stratou tohto pozoruhodného muža. Prežil život plný veľkého dobrodružstva a výnimočného úspechu,“ uviedol v stanovisku Steven M. Hilton, jeho syn a predseda nadácie Conrad N. Hilton Foundation. Jeho manželka Marilyn Hawley Hilton zomrela už v roku 2004. 

Paris k nemu vzhliadala

Jeho vnučku a dedičku impéria Paris Hilton táto správa zarmútila. „Som hlboko zarmútená stratou môjho starého otca Barrona Hiltona,“ napísala jeho vnučka.

Obrovský smútok v rodine
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter/Paris Hilton)

 „Bola to legenda, bol vizionár, bol skvelý, krásny, milý a žil život plný úspechov a dobrodružstva. Už ako malé dievčatko som k nemu vzhliadala ako na skvelého podnikateľa,“ dodala na sociálnej sieti. 


Obrovský smútok v rodine
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter/Paris Hilton)

Špička hotelového priemyslu

William Barron Hilton sa narodil v roku 1927 Conradovi Hiltonovi, zakladateľovi reťazca Hilton Hotels, a Mary Adelaide Barronovej. V mladosti slúžil v námorníctve, potom sa pustil do vlastného podnikania. V rodinnej firme začal pôsobiť v 50. rokoch minulého storočia a dokázal ju dostať až na špičku hotelového priemyslu. Na čele spoločnosti, ktorá v súčasnej dobe prevádzkuje tisíce hotelov po celom svete, stál 30 rokov.

Barron Hilton na fotografii
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Charles E. Knoblock, File)

Barron Hilton sa tiež preslávil ako filantrop. Zhruba 97 percent svojho majetku sa rozhodol venovať nadácii založenej jeho otcom Conradom. Nadácia uviedla, že by sa tak jej fond mohol rozrásť z 2,9 na 6,3 miliardy dolárov. Nadácia pomáha okrem iného bezdomovcom, ľuďom postihnutým prírodnými katastrofami či pri poskytovaní prístupu k pitnej vode a hygienickým zariadeniam v rozvojovom svete.

Na tejto fotografii z
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Budd Gray, File)

 

Viac o téme: úmrtieParis HiltonBarron HiltonNicki Hilton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu