Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Postrach žien na zoznamke: FOTO Milan sa vydáva za agenta CIA, od obetí vylákal milióny

Milan Janoušek Zobraziť galériu (2)
Milan Janoušek (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Historkami, že je agent CIA, lekár alebo riaditeľ obchodného domu, vylákal štyridsaťšesťročný Milan Janoušek od niekoľkých žien milióny českých korún. Pátra po ňom pražská polícia, pretože sa vyhýba nástupu do väzenia a čelí niekoľkým zatykačom za ďalšiu trestnú činnosť. Na policajnom webe to oznámil hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Všetky nádeje navždy zhasli: FOTO Pátrací tím dúfal do poslednej chvíle, Tomáša (†27) našli mŕtveho

Niekoľkokrát súdne trestaného podvodníka pochádzajúceho z Brandýsa nad Labem hľadajú detektívi už niekoľko rokov. Janoušek mal nastúpiť do väzenia, kde si má odpykať päťročný trest, ale podvody pácha ďalej. "Naposledy sa mal začiatkom roka 2018 opätovne prostredníctvom internetovej zoznamky zoznámiť s poškodenou na Táborsku, kde z nej pod zámienkou kúpy troch bytov v Prahe vylákal postupne viac ako milión korún," povedal Daněk.

Rovnako ako v poslednom prípade Janoušek v predchádzajúcich rokoch opakovane vylákal pod rôznymi zámienkami peniaze od žien, s ktorými sa zoznámil na internetových zoznamkách. Napríklad v roku 2012 získal pod vymyslenou zámienkou sprostredkovania výhodnej kúpy bytu v Prahe 400-tisíc korún (cca 15 500 eur) od ženy z okresu Praha-východ. "V úmysle, získať jej dôveru, o sebe uvádzal nepravdivé údaje a napríklad tvrdil, že je riaditeľom obchodného domu na Václavskom námestí," uviedol hovorca polície.

Postrach žien na zoznamke:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

O dva roky skôr sa Janoušek najmenej v šiestich prípadoch cez internet zoznámil so ženami, od ktorých postupne vylákal takmer dva milióny korún. "Ženám sa predstavoval rôznymi menami, ako napríklad Lukáš Beneš, Lukáš Lukeš, ale vystupoval aj pod vlastným menom. Uvádzal im, že je agentom CIA, lekárom a podobne," popísal postup podvodníka Daněk.

Janoušek je 170 až 180 centimetrov vysoký, strednej postavy. Má rovné hnedé vlasy a modré oči. "Ak ste hľadaného videli, alebo viete, kde by sa mohol nachádzať, kontaktujte linku 158," žiada hovorca českej polície.

Viac o téme: PátraniePodvodníkAgent CIAMilan Janoušek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu