Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čierny deň pre Ryanair: Porucha a extrémne meškania letov v Európe, cestujúci sedeli aj na asfalte

Ryanair zaznamenal zásadnú poruchu systémov Zobraziť galériu (3)
Ryanair zaznamenal zásadnú poruchu systémov (Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner)

LONDÝN - Cestujúci na jednom z londýnskych letísk zažili poriadne náročné ráno. Ľudia, ktorí sa rozhodli pre leteckú spoločnosť Ryanair to dnes nemali ľahké. Porucha, ktorá zasiahla systémy a infraštruktúru spoločnosti, prakticky znemožnila cestujúcim sa včas prihlásiť na let. Problém sa však netýkal len jedného letiska, ale zasiahol celú Európu.

Ľudí na termináloch európskych letísk postihla panika. Za všetko mohol "výpadok systému", ktorý zaznamenala letecká spoločnosť Ryanair. Meškanie sa tak dotklo prakticky všetkých naplánovaných letov v Európe. Ľudia sa na meškanie a chaos na letisku sťažovali aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Čierny deň pre Ryanair:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter.com/@JollyGraeme)

"Zmätok, chaos a absolútne krviprelievanie práve teraz pri odbavovacích pultoch v Ríme na letisku Ciampino," píše jeden z cestujúcich, ktorý odlietal z Talianska. Iní cestujúci sa zas sťažovali na „chaos“ na letisku Stansted v Londýne a mnohí sa snažili nájsť svoje online podrobnosti o rezervácii letu. Nízko nákladová letecká spoločnosť potvrdila, že výpadok spôsobil prerušenie letiskových odbavení a nástupu na palubu, zvané tiež Check-In.

Odlet bez účasti všetkých pasažierov

Nedorozumenie tiež nastávalo pri samotnom nastupovaní do lietadla, ktoré malo dokonca odletieť bez toho, aby nastúpili všetci pasažieri. "Ako je možné, že let odletel s tým, že systém registrujúci pasažierov zlyhal a nechal nás stáť v termináli letiska? Dovnútra sa dostali len tri štvrtiny z nás a ostatní zostali na letisku Stansted. Veľmi nezodpovedné, drahé a celkovo premárnený čas: Prečo?" sťažuje sa ďalší z cestujúcich na sociálnej sieti.

Cestujúci sa nemali kam podieť

Podľa portálu Daily mail sa porucha netýkala ostatných leteckých spoločností a spôsobila obrovské meškania a nekonečne dlhé rady na letiskách po celej Európe. Niektorí dokonca hlásili, že im bolo znemožnené sa na let prihlásiť cez internet, čo znamenalo platiť za letenku ešte raz fyzicky na letisku. Spoločnosť Ryanair pritom ešte na svojej webovej stránke uvádza, že ľuďom, ktorí sa neprihlásia online, sa pri letiskovej prepážke účtuje 55 libier za cestujúceho. Meškania na spomínanom letisku Stansted dosiahli aj štyri hodiny.

Čierny deň pre Ryanair:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Armando Franca)

Po tom, čo letecká spoločnosť o 11:15 londýnskeho času uviedla, že problémy boli odstránené, niektorí cestujúci sa nechali počuť, že počas čakania sedeli na asfalte na letisku West West v Írsku a dlhé meškania sa dotkli aj letiska Palma na Mallorke.

Nepríjemnosti neskôr vysvetľoval samotný Ryanair. „Dnes dopoludnia sme utrpeli výpadok systému, ktorý spôsobil niekoľko krátkych meškaní pri odbavovaní a nástupe na letisko. Systém bol obnovený a lety fungujú normálne. Ospravedlňujeme sa za spôsobené nepríjemnosti.“ ospravedlnil sa prepravca.


<< Ocitli ste sa v podobnej situácii na letisku? Napíšte nám na tipy@topky.sk >>


Viac o téme: PoruchaLetyRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu