Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Poslanci sa nezastavili pred ničím: VIDEO hanby! Chaos a bitka v kostole, tvrdá reakcia cirkvi

Poslanci sa neváhali pobiť v kostole. Zobraziť galériu (2)
Poslanci sa neváhali pobiť v kostole. (Zdroj: YouTube/DailyNation)

NAIROBI - Bohoslužba v kenskom meste Kiharu sa premenila na chaos, keď sa pri nej začali biť dvaja členovia kenského parlamentu. Video, na ktorom je nedeľná potýčka zachytená, vo veľkom kolovalo po sociálnych sieťach. Zákonodarcovia si zaň vyslúžili od užívateľov kritické reakcie.

Pastor prehľadával starú strednú školu, kde chcel mať kostol: Objavil tam ale niečo, čo nečakal

Obaja muži hovorili k zhromaždeným veriacim. V Keni je obvyklé, že politici vedú kampaň aj v kostoloch, ktoré v nedele navštevuje veľké množstvo ľudí.

Kenská politika sa v týchto dňoch zameriava na otázku, kto bude kandidovať v roku 2022 na prezidenta. Vo vládnej strane Jubilee ohľadom výberu kandidáta panujú značné nezhody.

Potýčka vznikla, keď poslanec Ndindi Nyora pôvodom z Kiharu, kde sa kostol nachádza, nechcel odovzdať mikrofón svojmu spolustraníkovi pochádzajúcemu z Nairobi. Obaja sú pritom členovia Jubilee, ale prináležia k rôznym frakciám.

Poslanci sa nezastavili pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/DailyNation)

"Je neprípustné, aby sem ľudia z Nairobi prišli a prebrali môj volebný obvod, ako keby túto oblasť poznali. Ja som volený predstaviteľ," vyhlásil podľa kenského denníka Daily Nation poslanec Nyora.

Poslancov od seba musel oddeliť miestny šerif. V tej chvíli sa však do strkanice zapojili prívrženci poslancov Nyoru, ktorí chceli zabrániť jeho zatknutiu. Roztržka podľa svedkov pokračovala aj potom, čo sa všetci presunuli z kostola von.

Katolícka cirkev v centrálnej Keni v reakcii na incident zakázala politikom pri bohoslužbách prihovárať sa v kostoloch.

Viac o téme: KostolPoslanciBitkaKeňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu