Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Dráma na diaľnici v Chorvátsku: Počas jazdy začal horieť český autobus s dovolenkármi

(Zdroj: Facebook/Vatrogasci - Oni su naši Heroji)

ZÁHREB - Na diaľnici v Chorvátsku pri tuneli Ledenik zhorel v sobotu večer český autobus, ktorý viezol 49 ľudí. Informovali o tom chorvátske médiá. Nikomu sa nič nestalo. Turisti sú už doma, o ich návrat sa postarali autobusy iných dvoch cestovných kancelárií.

Kvôli požiaru bola uzavretá diaľnica A1 v úseku Maslenica-Sveti Rok v smere na Záhreb. Na frekventovanom ťahu, kadiaľ jazdia turisti k moru, sa vytvorila asi štvorkilometrová kolóna. "V minulosti sa nám nikdy nič podobné nestalo," povedal majiteľ rumburskej cestovnej kancelárie Best Burk Jaroslav Havel. 

Autobus začal horieť počas návratu ľudí z dovolenky. Domov ich dopravili autobusy iných cestovných kancelárií, ktoré sa v rovnakom čase tiež vracali do Česka. "Ešte som s klientmi nehovoril, ale čakali asi hodinu a pol, než ich naložili ďalšie autobusy odviezli ich domov," doplnil Havel. Čo bolo príčinou požiaru, zatiaľ majiteľ CK nevie. 

Na tejto diaľnici neďaleko tunela Sveti Rok zomrelo v júni 2012 pri nehode autobusu s českými turistami osem ľudí a ďalších 43 utrpelo zranenia. Príčinou havárie bol vtedy mikrospánok vodiča. 

Viac o téme: PožiarChorvátskoAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu