Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dievčinu (†15) znásilnil a zmasakroval ju aj jej matku: Trest smrti pre vraha, poprava na elektrickom kresle

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: YouTube/WBIR)

NASHVILLE - V americkom štáte Tennessee popravili odsúdenca, ktorý si ako posledné želanie vybral radšej smrť na elektrickom kresle, než smrtiacou injekciou. Stephen West (†56), ktorý pred viac ako 30 rokmi spolu so svojím neplnoletým komplicom znásilnil pätnásťročnú dievčinu a potom zavraždil ju a jej matku, bol vo väznici v Nashville vyhlásený za mŕtveho o 19:27 miestneho času.

Záhadná smrť v cele: Bola to vražda? Zaujímavý výsledok pitvy pedofilného miliardára Epsteina

Stephen Michael West dostal trest smrti za dvojnásobnú vraždu Wandy Rominesovej (51) a jej dcéry Sheily (15) v ich dome v roku 1986. Dievčina bola bodnutá 17-krát do žalúdka a na tele mala ďalších 14 rán. Obe obete mali ruky zviazané za chrbtom.

Dievčinu (†15) znásilnil a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/WBIR)

West, ktorý mal vtedy 23 rokov a jeho 17-ročný komplic Ronnie Martin odišli z práce v McDonald's v Lake City. Niekoľko hodín sa vozili po okolí a pili v Martinovom aute, než zamierili k domu Rominesovcov. Počkali, kým hlava rodiny odíde o 5.20 h do práce. a potom zaklopali na dvere. Wanda ich pustila dnu.

Stephen West
Zobraziť galériu (5)
Stephen West  (Zdroj: YouTube/WBIR)

​Akonáhle boli vo vnútri, znásilnili Sheilu, ktorá odmietala Martinove návrhy v škole, a dobodali tínedžerku aj jej matku na smrť. Oboch vrahov zatkli už nasledujúci deň, pričom na súde sa West pokúsil zviesť vinu za vraždu na Martina. Jeho komplic dostal doživotie. Z väzenia by mohol byť podmienečne prepustený v roku 2030.

Ronnie Martin
Zobraziť galériu (5)
Ronnie Martin  (Zdroj: YouTube/WBIR)

Žiadosť o milosť zamietli

V utorok republikánsky guvernér štátu Tennessee William Lee odmietol Westovu žiadosť o omilostenie. Westovu výzvu na zastavenie popravy odmietol najvyšší súd.

Odsúdenec si podľa miestnych médií do poslednej chvíle odmietal vybrať spôsob, akým bude popravený, v nádeji, že tak popravu oddiali. Tento rok si iný odsúdenec na poslednú chvíľu vybral elektrické kreslo, čo popravu odložilo o desať dní, poznamenala agentúra AFP.

Stephen West
Zobraziť galériu (5)
Stephen West  (Zdroj: Tennessee Department of Correction)

West sa podľa informačného strediska pre trest smrti stal druhým väzňom v Tennessee a jedenástym v Spojených štátoch popraveným v tomto roku. Predtým, ako bol usmrtený, dostal priestor na to, aby povedal posledné slová. "Na začiatku Boh stvoril človeka. A Ježiš plakal. To je všetko," uviedol West pomedzi vzlyky. Jeho posledným jedlom boli nakrájané kúsky steaku so syrom a hranolčeky.

Viac o téme: VraždaZnásilnenieTrest smrtiStephen west
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu