Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hubár (†66) telefonoval manželke z lesa: Ak neprídem, zožral ma medveď! Vtipom privolal svoju smrť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SULUK - Alexander Kornejev sa vybral zbierať huby do lesa neďaleko dediny Suluk vo východnom Rusku. Predtým ešte svojej manželke telefonoval, že ak sa jej znovu neozve do desiatej hodiny dopoludnia, znamená to, že ho zožral medveď. Vtedy ešte netušil, že jeho slová sa zmenia skutočnosť. Narazil totiž na medveďa hnedého, proti ktorému nemal šancu. Nepomohol mu ani vreckový nožík. Podľa svedkov nezostalo na jeho tele jediné nedotknuté miesto.

Ďalší útok medveďa! FOTO Známy fotograf unikol len o vlások: Na TOMTO turistickom chodníku číha smrť

Miestni pracovníci našli zmrzačené ostatky dôchodcu na lesnej ceste neďaleko dediny Suluk, 400 km severovýchodne od Chabarovska. Medveď bol vystopovaný a zastrelený, pričom v jeho žalúdku sa našli zvyšky obete. Video po odstrele zvieraťa sa dostalo aj na internet.

„Všade bola krv. Jeho vreckový nôž bol zlomený na polovicu a bolo vidno známky boja," uviedol zástupca obce Sergej Rjabov. V dedine, ktorá sa nachádza približne 8500 km od Moskvy, pritom nikdy nedošlo k útoku medveďa. „Jeho telo ležalo tvárou nadol. Nebolo na ňom jediné nedotknuté miesto," dodal Rjabov.

Mužovu smrť preveruje polícia. Miestni obyvatelia v posledných týždňoch zaznamenali nárast počtu medveďov, ktorí sa pohybujú v tejto oblasti. Zvýšené pozorovanie je však naprieč celou Sibírou a Ďalekým východom.

Hubár (†66) telefonoval manželke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V niektorých okresoch je to spôsobené zúrením divokých požiarov a nedostatkom koristi pre medvede. Úrady umiestnili značky varujúce obyvateľov pred zberom húb alebo prechádzkami v lese.

Viac o téme: LesMedveď hnedýútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu