Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pracovitý brat znásilnil sestru

Zvrhlík Michal Konvalinka znásilnil vlastnú sestru.
Zvrhlík Michal Konvalinka znásilnil vlastnú sestru. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Dobrý a pracovitý. Tak na súde popisovali známi Michala Konvalinku (29) z Hájku pri Domažliciach, ktorý v júli tohto roku opitý znásilnil vlastnú sestru.

Súd ho za ohavný čin poslal na sedem rokov do väzenia. Násilník svoj čin nedokázal vysvetliť. "Zbytočne zničil život nielen sebe, ale aj svojej sestre. Postihnutá je celá rodina," uviedol sudca. Ako poľahčujúcu okolnosť uznal, že sa muž priznal a po čine reálne uvažoval o samovražde.

Mladík svoju sestru znásilnil opitý. "Sestra bola v kuchyni. Šiel som k nej odzadu a chytal som ju za prsia. Potom som vzal nôž, dal som jej ho na krk a odviedol som ju do izby," povedal na súde Konvalinka. Napriek tomu, že sestra kričala a bránila sa, pokúsil sa o pohlavný styk.

Dievča však nedokázalo povedať, či došlo k znásilneniu. "Predtým zažila jednu školskú lásku, pri ktorej sa s chlapcom len držala za ruky a bozkávala. Nič viac. Aj preto nedokáže posúdiť, či ju brat skutočne znásilnil, alebo to bol len pokus o znásilnenie," vysvetlil psychológ Jiří Jelen.

Súd rozhodol, že brat svoju sestru skutočne znásilnil. Muž bol už v minulosti podmienečne odsúdený za sexuálne zneužívanie. Spolu s bratom zaútočil na susedu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu