Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dráma v Česku: Matka nechala svoju dcérku (3) v rozpálenom aute: Dieťa sa dostalo na cestu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images,)

ČESKÁ LÍPA – Obrovskou tragédiou sa mohlo skončiť ponechanie trojročného dieťaťa v aute, keď Českú Lípu sužovali takmer tridsaťstupňové teploty. Interiér vozidla je v takom prípade ako rozpálená pec. Nebyť duchaprítomného svedka, udalosť sa nemusela skončiť šťastne.

Upozornenie, že nechávať deti osamote v aute je nebezpečné, treba stále opakovať. Česká polícia to tvrdí po tom, ako rodičia nechali dcérku v otvorenom osobnom vozidle pri nákupnom centre, do ktorého sa vybrali nakupovať.    

„Dievčatko si odoplo bezpečnostné pásy a vydalo sa na prieskum okolia. Potulovalo sa medzi autami i po komunikácii a hrozilo, že ho niektoré z prechádzajúcich vozidiel zrazí, pretože je maličké,“ opísala incident mestská polícia Českej Lípy.

Dráma v Česku: Matka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images,)

Našťastie, aj vďaka všímavému mužovi, tento prípad nemá tragický koniec. Svedok privolal hliadku mestskej polície a do jej príchodu sa o dieťa postaral.


Čítajte aj: Profesor zabudol cestou do práce vysadiť Olivera (†3) v škôlke: O pár hodín už bolo neskoro


Strážnici následne využili rozhlas v nákupnom centre, prostredníctvom ktorého privolali nezodpovednú matku. „Strážnici jej odovzdali dieťa a dôrazne ju poučili, čo všetko sa môže stať, keď bude podobné konanie opakovať,“ uviedla mestská polícia.

Viac o téme: Dieťa v aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu