Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obrovský škandál v Rakúsku: Lekár zneužíval chlapcov! Sex mal byť súčasť liečby

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay.com)

VIEDEŇ – Krajinou našich susedov otriasa nechutná aféra. Hornorakúsky lekár čelí obvineniu zo zneužívania svojich pacientov. Nielenže porušil lekársku prísahu nespôsobiť pacientovi zlo, ale navyše zneužíval deti!

Spočiatku sa hovorilo o minimálne jednom chlapcovi, ktorého lekár pravidelne sexuálne zneužíval od jeho dvanástich rokov. Lekár údajne povedal chlapcovi, že sexuálne akty, ktoré na ňom vykonáva, sú súčasťou liečby.

Tento škandál sa v Hornom Rakúsku prevalil ešte koncom minulého roka. Počet obvinení lekára zo zneužívania sa však v priebehu niekoľkých mesiacov výrazne zvýšil. V súčasnosti je známych 87 obetí, ako v utorok potvrdil prokurátor mesta Wels. Počet môže dokonca ešte stále stúpať.

Obrovský škandál v Rakúsku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Welt)

Medicínska správa potvrdzuje, že lekár je trestne zodpovedný za svoje skutky, ako uviedla hovorkyňa prokurátora Silke Enzlmüllerová. Prokuratúra si však objednala ďalšie odborné posudky: je potrebné objasniť, či nedošlo k zraneniu a poškodeniu obetí – v súčasnosti to môže byť prípad štyroch chlapcov. Vážne následné škody by zvýšili navrhovaný trest pre lekára z desiatich na pätnásť rokov. Okrem toho treba objasniť, či boli „vyšetrovacie metódy“ lekára naozaj žiaduce, pretože lekár tvrdí, že boli potrebné z profesionálneho hľadiska.

Predpokladá sa, že začiatok údajného zneužívania bude siahať až do roku 2000. Polícia už vypočula 71 možných obetí. Koncom januára bol podozrivý vzatý do väzby.

Viac o téme: ObeteZnásilneniePacientiLekár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu