Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na Heleninom (†47) pohrebe zazneli mrazivé slová: Kňaz opísal vraždu, tri deti prišli o mamu

Manželia Helena a Miloslav. Zobraziť galériu (6)
Manželia Helena a Miloslav. (Zdroj: FB/Miloslav D.)

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU - Okresné mesto v Královohradeckom kraji sa vo štvrtok ponorilo do smútku. S trojnásobnou mamou Helenou D. (†47) sa tam prišlo naposledy rozlúčiť viac než 200 ľudí. Kňaz v smútočnej sieni prečítal text od rodiny zosnulej. Na cintoríne popísal mrazivé detaily jej vraždy.

Súrodenci Dominika (22), Nikol (18) a Patrik (12) v týchto dňoch znášajú najťažšie obdobie ich života. Ich otec Miloslav (49) im zavraždil matku.


Súvisiace: Miloslav sa priznal k vražde svojej ženy (†47): FOTO Mrazivá spoveď dcéry, roky ich týral


Dominika tvrdí, že otec ich tyranizoval dlhodobo, pričom posledné štyri roky bola situácia najhoršia. Bohužiaľ, vyústila až do bodu, kedy Helena požiadala o rozvod. Keď Miloslavovi na stôl v reštaurácii predostrela rozvodové papiere, uchýlil sa k hroznému činu. „Zabil som svoju ženu,“ priznal sa polícii Miloslav, ktorý po tom, čo svoju manželku strelil do hlavy, nikam neutekal a na príjazd policajtov počkal priamo na mieste činu.

V českom Rychnově nad
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto-tn.nova.cz, facebook)

Vo štvrtok sa s Helenou, ktorá zomrela v nemocnici, konala posledná rozlúčka. Podľa blesk.cz na ňu prišlo dvesto ľudí. Jej priatelia a známi do smútočnej siene vstupovali počas klavírnej a sláčikovej hudby.

Na snímke Dominika D., najstaršia dcéra Heleny D. (†47).
Zobraziť galériu (6)
Na snímke Dominika D., najstaršia dcéra Heleny D. (†47).  (Zdroj: FB/Dominika D.)

Keď deti k rakve svojej mamy položili biele ruže so stuhou s nápisom: „Milovanej maminke,“ prítomní na obrazovke sledovali fotografie mapujúce život nebohej. Bola na nich ako batoľa, dospievajúca slečna, študentka ekonómie a ako dospelá žena. Zobrazovali ju s jej rodičmi, deťmi či kamarátmi. „Len jediný človek na nich nebol. Jej manžel. Nikto by sa nemohol pozerať na človeka, ktorý ju pripravil o život,“ povedal jeden z trúchliacich.

Na snímke Miloslav D.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke Miloslav D.  (Zdroj: FB/Miloslav D.)

V priebehu prehliadania záberov zneli piesne od Ivety Bartošovej, skupiny Queen či Lucie Vondráčkovej. Najemotívnejšou však bola skladba od skupiny Holki - Pro mámu.  

Kňaz najprv prečítal text od Heleninej rodiny, potom sa venoval cirkevnej časti, po ktorej nasledoval smútočný sprievod za rakvou.

Na snímke manželia Helena a Miloslav D.
Zobraziť galériu (6)
Na snímke manželia Helena a Miloslav D.  (Zdroj: FB/Miloslav D.)

Na cintoríne hovoril o tom, že Helena milovala hudbu, tanec, slnko a more, ale zo všetkého najviac svoju rodinu, ktorú jej manžel, bohužiaľ, aj tyranizoval. „Veľakrát mu odpustila, než udalosti došli do bodu, kedy povedala dosť,“ povedal kňaz. „Keď s manželom chcela riešiť rozvod, zákerne zozadu ju strelil do hlavy,“ uzavrel svoju reč o živote zosnulej.

Miloslav je od uplynulej soboty vo väzobnej väznici v Hradci Králové. Hrozí mu až 18-ročný trest.

Viac o téme: VraždaRychnov nad Kněžnou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu