Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Horor v hoteli: Hromadné znásilnenie britskej turistky (19) na Cypre, zadržali až 12 podozrivých

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Topky)

JERUZALEM - Dvanásť izraelských turistov, z ktorých niektorí sú neplnoletí, bolo zatknutých v stredu na Cypre pre podozrenie zo znásilnenia mladej Britky v hoteli v letovisku Ayia Napa na juhovýchode krajiny. K odpornému incidentu, o ktorom bolo zverejnených iba veľmi málo informácií, malo dôjsť v utorok večer.

Prázdninový horor: Tínedžer odlákal dievča (18) do lesa, hromadné znásilnenie s kamarátmi

Podľa portálu Times of Israel podala mladá žena sťažnosť na miestnej policajnej stanici v stredu ráno a uviedla, že ju minulú noc hromadne znásilnila skupina izraelských tínedžerov. Polícia z Ayia Napa a susedného Paralimni zadržala Izraelčanov v stredu ráno okolo 6. h.

Podozriví, niektorí z nich údajne vo veku iba 16 a 17 rokov, skončili vo väzbe a majú sa podľa miestnych médií dostaviť vo štvrtok pred súd, ktorý rozhodne o ich ďalšom zadržiavaní. Britka sa zatiaľ podrobila lekárskym vyšetreniam.

Izraelské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že si je vedomé tohto prípadu a že Cyperčania umožnili izraelským diplomatom prístup k podozrivým. „Izraelský konzul v Nikózii, Yossi Wurmbrand, sleduje vývoj a je v kontakte so zadržanými,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Letovisko Ayia Napa je obľúbené u mladších turistov pre svoje čisté pláže a pestrý nočný život. Ako informoval portál Daily Mail, v roku 2016 tu bol bol pri incidente dobodaný na smrť britský turista George Low (†22). Jeho kamarát skončil s vážnymi poraneniami.

Viac o téme: ZnásilnenieCyprusAyia Napa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu