Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dramatické VIDEO z afrického safari: Turisti v džípe v ohrození života, na tento útok nezabudnú

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/Kruger National Park Videos)

PRETÓRIA - V profile juhoafrického Krugerovho národného parku na sociálnej sieti, rovnako ako aj na portáli YouTube, sa objavilo tento týždeň video označené ako najstrašnejšie prenasledovanie slonom v tejto vyhľadávanej turistickej oblasti. Dramatické zábery nasvedčujú, že dovolenkári môžu by naozaj radi, že sa im podarilo zachrániť si životy.

Desivá smrť dievčatka (†7): VIDEO Najprv sa zvalila stena, potom sa dnu vopchal sloní chobot a...

Turisti určite nechodia na safari do Južnej Afriky iba preto, aby si z diaľky obzreli exotické zvieratá, ale túžia aj po troche adrenalínu. Tentokrát ho však mali toľko, že na nebezpečný zážitok pravdepodobne tak skoro nezabudnú.

Dramatické VIDEO z afrického
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Kruger National Park Videos)

Zábery z telefónu dovolenkára sediaceho v džípe ukazujú, ako šofér cúval pred zúrivým útokom slona, ktorý neustále narážal do ich auta. Skupinka však mala šťastie, pretože obrovskému zvieraťu sa nepodarilo ich dopravný prostriedok prevrátiť, ani nikto z nich z vozidla nevypadol.

Ako sa však podľa videa zdá, niektorí turisti si vôbec neuvedomovali, čo im hrozí a veselo si celú situáciu ďalej natáčali na mobilné telefóny. Užívatelia na sociálnej sieti, ktorí zábery videli, pochválili vodiča, ktorý si zachoval pevné nervy a aj v komplikovanom teréne dokázal manévrovať so značnou ľahkosťou. Pravdepodobne sa v podobnej situácii neocitol prvýkrát.

Turisti v zadnej časti džípu vodičovi pomáhali s navigovaním a opisovali, čo sa na ceste za nimi nachádza. Podľa niektorých odhadov užívateľov išlo o austrálskych dovolenkárov, nielen kvôli ich prízvuku, ale vraj aj kvôli tomu, že dokázali zachovať pokoj a nepanikáriť.

Viac o téme: TuristiSlonSafariJužná AfrikaKrugerov národný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu