Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rukojemnícka dráma v nemeckom väzení: Špeciálne jednotky zaútočili, páchateľ sa zranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Paul Zinken/dpa)

LÜBECK - Vo väznici v nemeckom meste Lübeck ukončili v pondelok večer špeciálne policajné jednotky po niekoľkých hodinách rukojemnícku drámu. Ľahké zranenia pri tom utrpel ozbrojený muž, ktorý zadržiaval zamestnankyňu väznice - tá vyviazla bez zranení. Informoval o tom denník Lübecker Nachrichten.

Krátko po 20.00 h zazneli tri výbuchy a o čosi neskôr Uwe Keller z policajného riaditeľstva v Lübecku oznámil, že rukojemnícka dráma je ukončená. Policajným jednotkám sa podľa jeho slov podarilo 36-ročného občana Rumunska premôcť, pričom sa ľahko zranil. Policajti pri zásahu nijaké zranenia neutrpeli, dodal Keller.

Zadržiavaná žena, ktorá vo väznici pracuje ako psychologička, zranená nebola - napriek tomu je v rukách lekárov. Muž si vo väznici odpykáva dlhoročný trest za zločiny súvisiace so sexuálnym násilím. Ulice v okolí budovy väznice boli počas akcie uzavreté a v pohotovosti boli príslušníci špeciálnych kománd vyzbrojení samopalmi. Na mieste sa postupne zhromaždili viaceré zásahové jednotky zo spolkovej krajiny Šlezvicko-Holštajnsko a z Hamburgu. 

Viac o téme: VäzenieRukojemníciDrámaPolícia Lübeck
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu