Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma na chorvátskej diaľnici: VIDEO Deti cestovali na futbalový turnaj, ich autobus zhorel do tla

Takýto pohľad sa naskytol vodičke v protismere. Zobraziť galériu (3)
Takýto pohľad sa naskytol vodičke v protismere. (Zdroj: dnevnik.hr/Željka Mikulčič)

MAKARSKA - Počas letnej sezóny začína pribúdať aj nehôd autobusov. V stredu v Maďarsku havaroval slovenský autobus s deťmi smerujúcimi do Čiernej Hory, včera bolo o drámu postarané na chorvátskej diaľnici. Našťastie sa tentokrát nikomu nič nestalo, aj keď žiaci, idúci na futbalový turnaj do mesta Labin, zostali poriadne vystrašení.

VIDEO Slovenský autobus s deťmi havaroval v Maďarsku: Čelná zrážka, 13 zranených

Podľa portálu dnevnik.hr futbalový klub HRNK Zmaj Makarska vo svojom profile na facebooku informoval, že celá posádka autobusu je v poriadku. 39 detí a 4 tréneri futbalovej školy vo štvrtok smerovali na turnaj do Labinu, ktorý sa koná v dňoch 13. - 15. júna, no ich dopravný prostriedok začal krátko popoludní horieť na diaľnici pri meste Rijeka. Deti si museli počkať na náhradný autobus, ich batožina bola úplne zničená. Nehoda mala za následok odkláňanie dopravy.

Dráma na chorvátskej diaľnici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dnevnik.hr/Željka Mikulčič)

"Zavolal mi syn (10) a povedal, že autobus horí. Bol vystrašený a plakal. Všetky deti sa báli, doslova si zachránili holé životy,“ povedal otec jedného z chlapcov. Dodal, že deti spankárili, ale tréneri ihneď reagovali a zariadili, aby sa upokojili. Okamžite o všetkom informovali aj rodičov.

Dráma na chorvátskej diaľnici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dnevnik.hr/Željka Mikulčič)

Oheň sa rozšíril aj na neďaleký lesný porast a s požiarom bojovalo spočiatku 20 hasičov. "Je to trochu väčšie, ako sme si pôvodne mysleli, takže vyšleme väčšie množstvo hasičov," uviedol vtedy ich zástupca z Rijeky. Viac informácií bude známych až po vyšetrení nehody.

Viac o téme: NehodaPožiarAutobusDiaľnicaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu