Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sériový vrah, ktorý zabil aj Slováka a pedofil: Dvaja najhorší britskí zločinci mali spolu sex

Stephen Port a Richard Huckle Zobraziť galériu (4)
Stephen Port a Richard Huckle (Zdroj: profimedia.sk, topky)

LONDÝN - Dvaja z najodpornejších britských zločincov mali údajne spolu sexuálny vzťah vo väzení. Sériový vrah Stephen Port (43) a pedofil Richard Huckle (33), ktorý má na svedomí zneužitie až 200 malajzijských detí, mali mať k sebe veľmi blízko v londýnskom HMP Belmarsh. Keďže obidvaja boli v časti s najprísnejším strážením, ich dvere na celách boli často otvorené, čo im umožnilo zblížiť sa. Informovali o tom britské médiá.

Odhalili denník jedného z najnebezpečnejších pedofilov sveta: Z týchto riadkov tuhne krv v žilách

Zdroj z väzenia informoval, že vzťah dvojice bol „verejným tajomstvom“. "Stalo sa to, keď boli obaja tu, predtým než bol Port odsúdený, ich cesty sa pretli," uviedol s tým, že oboch potom rozdelili do odlišných väzníc. Nevie však povedať, či sa tak stalo kvôli rečiam, ktoré sa o nich šírili. "Pravdepodobne sú stále v kontakte prostredníctvom listov," dodal.

Stephen Port
Zobraziť galériu (4)
Stephen Port  (Zdroj: FB)

Bývalý šéfkuchár Stephen Port dostal v roku 2016 doživotie bez možnosti predčasného prepustenia za vraždy homosexuálov, ktorých nadrogoval a otrávil. Spoznával sa s nimi prostredníctvom internetových zoznamiek a aplikácie Grindr. Jeho obeťami sa stali Anthony Walgate, Slovák Gabriel Kovari, Daniel Whitworth a Jack Taylor, ktorí boli nájdení mŕtvi na cintoríne neďaleko Portovho domu vo východnom Londýne v rokoch 2014 a 2015.

Stephen Port a jeho obete
Zobraziť galériu (4)
Stephen Port a jeho obete  (Zdroj: FB)

Richard Huckle, prezývaný aj „najhorší britský pedofil“, bol uväznený na najmenej 25 rokov po tom, čo sa priznal k bezprecedentnému počtu zneužitia detí vo veku od šiestich mesiacov do 12 rokov. Tváril sa ako zbožný kresťan, fotograf a učiteľ angličtiny, pričom deväť rokov sa takto dostával k maloletým v malajzijskom Kuala Lumpur. Zábery a videá zo znásilnení a útokov na deti zdieľal cez internet s pedofilmi z celého sveta. Okrem toho je Huckle aj autorom 60-stranového manuálu, ktorý mal iným pedofilom pomôcť vyhnúť sa trestnému stíhaniu. O počte zneužitých detí si tento pedofil viedol presnú evidenciu.

Richard Huckle
Zobraziť galériu (4)
Richard Huckle  (Zdroj: profimedia.sk)

Väzenské pravidlá podľa portálu MailOnline stanovujú, že sexuálne aktivity medzi väzňami nie sú „vyslovene zakázané“. Môžu však byť potrestaní v prípade, ak ich iní pritom vidia alebo sa to stane na otvorenom priestranstve väzenia. Disciplinárny trest sa teda nemusí uplatiť vtedy, ak dvaja väzni spolu zdieľajú jednu celu a sexuálnu aktivitu vykonávajú v noci, kde majú primeranú dávku súkromia.

Viac o téme: SexVrahVäzeniePedofilStephen PortRichard Huckle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu