Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Dráma v Česku: Streľba, policajný zásah a dvaja mŕtvi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

DRAŽŮVKY - Kvôli streľbe v Dražůvkách na českom Hodonínsku zomreli dvaja ľudia. Potvrdili to záchranári. Jedným je muž, ktorý dnes ráno strieľal na druhého a potom sa zabarikádoval v dome, druhým je zástupca starostu obce.

Dobrá správa po streľbe v Petržalke: Obeť bude žiť, strelec Dušan mal od zlatíčka ďaleko

Hovorca polície Pavel Šváb uviedol, že muž vystrelil, keď za ním prišla polícia, aby riešila štandardnú záležitosť. Pri tom muž vystrelil na iného človeka, ktorý zraneniam podľahol. Potom sa v dome zabarikádoval, nepomohol ani vyjednávač. Polícia násilne vnikla dovnútra a našla muža mŕtveho. "Zásah bol ukončený, podozrivý bol nájdený v objekte bez známok života," povedal Šváb.

"Na mieste sme resuscitovali muža so strelným poranením, napriek všetkej našej snahe sa nepodarilo obnoviť jeho životné funkcie. Na mieste bol ešte jeden muž, u toho sme len konštatovali smrť, ktorá nastala v dôsledku zranení nezlučiteľných so životom," povedala hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová.

Podľa informácií z miesta sa zástupca starostu ráno zúčastnil ako svedok policajnej akcie. Policajti zrejme na miesto prišli kvôli podanému trestnému oznámeniu, muž ale na zástupcu vystrelil. Útočníkov sused, ktorý trestné oznámenie podal, povedal televízii Prima, že sa mu dotyčný vyhrážal. V spore údajne išlo o vodu v studni.

Asi 140 metrov cesty v Dražůvkach bolo podľa webu jednotného systému dopravných informácií zhruba od 9.00 kvôli tejto mimoriadnej udalosti uzavretých. Dražůvky ležia približne osem kilometrov západne od Kyjova, majú takmer 300 obyvateľov.

Viac o téme: Streľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu