Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slováci vykrádali obchody v Plzni: VIDEO Havária na audi počas úteku, zranili nevinného a zdrhli

Páchatelia v plzenskej predajni potravín. Zobraziť galériu (6)
Páchatelia v plzenskej predajni potravín. (Zdroj: YouTube/Krimi-Plzeň)

PLZEŇ - V pondelok v noci došlo v Plzni ku krádeži tržby z pokladne v jednej z tamojších predajní potravín. Podľa portálu krimi-plzen.cz za ňou stoja dvaja Slováci. Jeden pod zámienkou chýbajúceho tovaru odlákal predavača a druhý pohotovo prešiel za pult a vybral 28-tisíc korún (cca 1085 eur). Jeho konanie však spozoroval mladý zákazník, s ktorým sa dostala dvojica do verbálnej potýčky. Potom, ako ho zastrašili, sa venovali rozhovoru s predavačom, akoby sa nič nestalo. Nasadli do auta a odišli smerom do centra mesta. Cestou havarovali, zranili iného vodiča a utiekli. To však nie je ani zďaleka koniec príbehu.

Vaše tipy

Páchatelia na Audi A8 na tranzitných značkách podľa portálu krimi-plzen.cz nedali prednosť Škode Superb, ktorú pri náraze odhodilo na chodník. Jej šofér sa pri nehode zranil, záchranári ho museli previezť do nemocnice. Dvojica vystúpila z auta a dala sa na útek. Cestou zhadzovala oblečenie kvôli sťaženiu identifikácie a od bezdomovcov získala bundy.

Slováci vykrádali obchody v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/Krimi-Plzeň)

Pokým sa policajti aj so psovodom vydali po stopách páchateľov, tím kriminalistov a technikov zabezpečoval na mieste nehody stopy, ako napríklad vypadnutý nôž či v parku odhodenú mikinu. Nabúrané auto zapečatili a odviezli k ďalším úkonom.

Slováci vykrádali obchody v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube/Krimi-Plzeň)

Zlodejom sa málilo

Muži si však nedali pokoj ani na druhý deň. V utorok jeden z nich vošiel do svadobného salónu v Plzni aj spolu s ďalšou Slovenkou, ktorá sa tvárila, že si chce kúpiť svadobné šaty, čím zamestnala pozornosť predavačky. Páchateľ zatiaľ stihol zobrať niekoľko snubných prsteňov, mobilný telefón a peňaženku predavačky s 1700 korunami (cca 65 eurami).

Keď okradnutá žena zistila, čo sa stalo, zalarmovala políciu. Polícia na základe opisu oboch Slovákov, muža aj ženu, vypátrala a zadržala. Na policajnom oddelení sa zistilo, že zlodej je zároveň aj páchateľom pondelňajšej krádeže. K objasneniu dopomohli kvalitné kamerové zábery z predajne potravín. Zadržaný sa k činu priznal. 

Polícia pátra po mužoch na FOTO: Dušan sa vyhýba trestnému konaniu, Marek nenastúpil do väzenia

"Policajti z obvodného oddelenia Plzeň-stred oznámili tridsaťročnému mužovi aj tridsaťtriročnej žene podozrenie z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obaja zadržaní teraz čakajú v policajnej cele na rozhodnutie súdu, v prípade odsúdenia im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informoval portál.

Marek Jilly
Zobraziť galériu (6)
Marek Jilly  (Zdroj: PZ SR)

Žiadne neviniatka

Páchateľmi pondelňajšej krádeže majú byť bratia David a Marek Jillyovci z Trnavy. Po druhom z bratov polícia stále pátra. Na Mareka Jillyho (32) bol vydaný zatykač aj na Slovensku. „Na muža vydal Okresný súd Topoľčany príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody pre prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku," informovala začiatkom mája trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Polícia po ňom už pátrala aj v roku 2017. Vtedy bol podozrivý zo spáchania zločinu ublíženia na zdraví. Na facebooku sa pochválil aj fotografiami zo súdnej siene.

Slováci vykrádali obchody v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Marek Jilly)

Viac o téme: KrádežPátranieMarek JillyDavid Jilly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu