Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Thajsko má nového hrdinu: Čiastočne ochrnutý pes Ping Pong vykonal čosi neuveriteľné

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter)

BANGKOK – Bol to len obyčajný psík, ktorému po zrážke s autom ochrnula jedna noha. Teraz je však pastiersky pes menom Ping Pong hrdinom celého Thajska. Minulú stredu totiž vypátral novorodenca, ktorého jeho matka pochovala zaživa.

Farmár Usa Nisaikha (41) sa v stredu 17. mája vracal so svojím stádom kráv domov, keď si všimol, že jeho pes Ping Pong kamsi odbehol. Našiel ho v poli zhruba kilometer od dediny Ban Nong Kham na severe Thajska, ako zúrivo šteká a snaží sa v zemi čosi vyhrabať.

Keď farmár prišiel bližšie, všimol si, že z vyhrabanej diery trčí detská nožička. Patrila malému chlapcovi. Dieťa ihneď odniesol do dediny a spoločne s ďalšími dedinčanmi ho dopravil do nemocnice. Pes musel nájsť dieťa krátko nato, ako bolo zakopané, pretože ho lekári vyhlásili za zdravé. Presný vek chlapca thajské úrady nezverejnili.

Toto dieťatko vynosila indickému
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Ukázalo sa, že chlapca do poľa zahrabala jeho pätnásťročná matka. Bála sa, že rodičia prídu na to, že bola tehotná. Policajti ju objavili, keď zistili, že si v dedine kupovala podozrivo veľké množstvo papierových vreckoviek. Dievčina sa k činu ihneď priznala a psychicky sa zrútila. Uviedla, že dieťa nechcela zabiť, ale spanikárila, pretože nechcela, aby rodičia prišli na jej tehotenstvo. Policajti ju obvinili z trestného činu opustenia dieťaťa a z pokusu o vraždu. Je však možné, že obvinenie vzhľadom na okolnosti ešte preklasifikuje. Rodičia dievčaťa sľúbili, že dieťa vychovajú, mladučká matka zostáva v starostlivosti sociálnych pracovníkov a je v zlom psychickom stave.

Zo psa menom Ping Pong je teda hrdina. Hybnosť jednej z nôh stratil, keď ho zrazilo auto, ale farmár sa napriek tomu rozhodol ponechať si ho. „Nechal som si ho, pretože je taký verný a poslušný. Vždy mi pomáhal so stádom, keď som vyrazil do polí. Celá dedina ho miluje, je prosto úžasný,“ uviedol farmár pre thajský denník Khaosod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu